AutoVerkoopSites.com

Wat is de dagwaarde RDW van mijn auto?

15 september 2016, Blog

De afgelopen jaren heb ik gespaard voor een nieuwe auto. Mijn oude Suzuki Alto uit 1995 was allang afgeschreven. Ik was dan ook aan een nieuwe auto toe. Na een paar jaar sparen had ik eindelijk genoeg geld bij elkaar om een mooie auto te kopen. Vervolgens was het tijd om te kijken of mijn auto nog wat waard was en welke nieuwe auto ik aan wilde schaffen. Natuurlijk had ik al even rondgekeken en een aantal opties openstaan.

RDW-dagwaarde

RDW waardeOp het internet kwam ik de dagwaarde RDW tegen en dat het belangrijk is om deze na te gaan, om problemen te voorkomen. Na even Googlen kwam ik erachter dat RDW voor (Rijks) Dienst Wegverkeer staat. Dit is een speciaal instituut dat alle gemotoriseerde voertuigen registreert. Ze controleren of alle voertuigen voldoen aan de door de overheid gestelde normen. Bij een kentekencheck worden er gegevens opgehaald bij de RDW. Hier staat bijvoorbeeld ook in of de auto een geldige APK heeft. Ik wilde graag een auto die APK gekeurd is.

Kentekencheck

Ik heb eerst een kenteken check gegaan en daarna ben ik samen met mijn vader naar verschillende particuliers gegaan. Hier hebben we gekeken wat ik voor mijn huidige auto kon krijgen en welke nieuwe auto ik eventueel aan kon schaffen. Doordat we hadden gekeken wat de dagwaarde RDW van mijn auto was, hadden we een leidraad voor de verkoop van mijn auto. Tevens heb ik bij de aankoop van mijn nieuwe auto ook even een kentekencheck gedaan.

Dagwaarde en inruilwaarde

Ik wilde mijn oude autootje graag inruilen. Via het internet las ik dat de dagwaarde en de inruilwaarde kan verschillen. Bij het inruilen van een auto wordt er gesproken van een zogenoemde inruilwaarde. Deze is echter meestal lager wanneer je een auto een particulier verkoopt. Omdat het bij mijn auto niet veel verschil maakte, heb ik besloten om mijn voor zover je het inruilen kunt noemen auto in te ruilen voor mijn nieuwe auto. De moeite die ik zou moeten doen om de Suzuki in te ruilen bij een particulier, woog niet op tegen het kleine beetje extra dat ik voor de auto zou krijgen. Ik heb mijn nieuwe auto een Seat Leon uit 2011 mogen ontvangen en heb er al een aantal keren vol trots in gereden. Wat een verschil met mijn vorige auto. Ik weet zeker dat ik erg zuinig op deze auto ga zijn.