AutoVerkoopSites.com

Wat is de waarde van mijn eigen auto?

5 september 2016, Blog

Bij de verkoop van een eigen auto is het handig om te weten wat je huidige auto waard is. Bij het overkopen van een auto is het tevens handig om te weten wat de verkopers van de auto kunnen vragen. Hoe kan ik vaststellen van de waarde van mijn eigen auto is? Met welke factoren moet je rekening houden?

Overkopen van een auto

Mijn ouders hebben twee auto’s tot hun beschikking. Mijn broer en ik zijn onlangs verhuisd, waardoor één van de auto’s van mijn ouders overbodig is geworden. Deze mag ik overnemen voor de huidige dagwaarde van de auto, een grijze Toyota Yaris uit 2004. Een kleine auto die prettig rijdt en waar altijd zuinig mee is gereden. Er zitten wellicht enkele krasjes op, maar verder is de auto in goede staat. Maar wat is de dagwaarde van deze auto?

Welke factoren zijn belangrijk?

Ik heb gelezen dat het merk, de kleur en het model van de auto heel belangrijk is. Daarnaast zijn er nog een aantal andere factoren van belang, namelijk de nieuwprijs, de kilometerstand, de staat van de auto (heeft de auto gebreken, is deze goed onderhouden?) en of deze APK gekeurd is. Allerlei factoren waarvan het mij ging duizelen. Ik besloot eerst even te kijken of ik via het internet een indicatie kon krijgen van de dagwaarde van deze auto.

Autowaarde bepalen

mijn eigen auto waardeVia het internet heb ik gezocht op ‘autowaarde bepalen‘. Vervolgens kwam er diverse zoekresultaten waar ik de autowaarde kon bepalen en een kenteken check kon doen. Hier heb ik het kenteken ingevoerd en kreeg ik alle informatie in te zien. Het merk, de kleur en andere specificaties van de auto. Echter waren niet alle gegevens in te zien, namelijk het schadeverleden, de kilometerstand, de vorige eigenaren en de dagwaarde. Ook al waren een aantal gegevens al bekend, ik wilde graag weten wat de dagwaarde van de auto was. Na een betaling heb ik alle gegevens ontvangen en had ik een idee van wat de dagwaarde van de auto. De huidige staat valt natuurlijk niet mee te nemen in een dergelijke berekening, maar deze auto was nog in zeer goede en nette staat. Vervolgens heb ik in overleg met mijn ouders de auto voor een mooi bedrag kunnen overnemen.