Schadeauto verkopen

Eenvoudig een schadeauto verkopen? Dat kan natuurlijk ook. Diverse auto opkoop partijen hebben hier interesse in. Bekijk hieronder de verschillende opties om een schadeauto eenvoudig en snel te verkopen waardoor je binnen enkele werkdagen het geld binnen hebt.

Snel schadeauto verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Het kan gebeuren dat je op een gegeven moment jouw trouwe vierwieler van de hand zal moeten doen van wege schade. Soms kan de schade nog wel worden verholpen, maar is het voor de eigenaar niet meer aantrekkelijk om hieraan te beginnen. Het wordt dus tijd om de schade auto te verkopen en blijkt in de praktijk vrij eenvoudig te zijn. natuurlijk is het belangrijk dat de prijs die je ervoor krijgt zeker wel voordelig uitvalt. Met de verschillende mogelijkheden die je hebt om de auto kwijt te raken dien je natuurlijk wel goed op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van deze opties.

Probeer de auto particulier te verkopen

Wil je de hoogste prijs uit jouw schade auto halen, dan is het particulier verkopen ervan wel de beste optie. Er zijn verschillende verkoopsites waar je gratis kan aanmelden en direct met bijhorende foto’s de auto te koop kan aanbieden. Indien je overgaat tot het particulier verkopen van je auto zal je wel van alle mankementen op de hoogte moete zijn. niets kan zo lastig zijn om door een potentiele koper te worden gewezen op mankementen waar je geen weet van hebt. de prijs kan hierdoor behoorlijk gaan dalen. Wees er dan ook direct op voorbereid dat je zult moeten gaan onderhandelen met verschillende personen en er wel veel van jouw geduld zal worden gevraagd. Ook is het daarom heel erg goed om op de hoogte te zijn van alle mankementen van de auto en de waarde die het op de markt vertegenwoordigd. Bij het onderhandelen voorkom je zo dat een koper jou zal proberen te “overrompelen” met alle soorten weetjes en feiten en er flink op de prijs zal worden geprobeerd af te dingen.

Bij het bepalen van de prijs is het altijd goed om aan een opkoopbedrijf een gratis offerte te vragen. Hierdoor heb je een goed idee van de richtprijs welke je dan naar jouw eigen inzichten kan verhogen of verlagen. Wanneer je echter niet de tijd of het geduld hebt om zelf met de kopers te onderhandelen, dan is het beter om te kiezen voor een opkoopbedrijf.

Kies voor een erkende opkoper

De grootste auto opkopers op Autoverkoopsites.com werken uitsluitend met RDW gecertificeerde bedrijven en weet je direct dat de verkoop wel via de juiste weg plaats gaat vinden. De meeste opkopers bieden de optie om geheel gratis een offerte aan te vragen. Dit kan je als verkoper heel handig gebruiken om de hoogste prijs eruit te halen. Voor het vaststellen van de waarde zal er wel grondig gekeken worden naar de schade(s) die aanwezig is en ook andere mankementen die er mochten zijn. Doorgaans is de aangeboden prijs lager dan die welke je zou krijgen bij een particuliere aankoop, maar staat daar wel tegenover dat de verkoop gegarandeerd is en je niet zelf zult moeten onderhandelen met belangstellenden. Ook kiezen veel potentiёle ervoor om zaken te doen met zo een erkend bedrijf om te voorkomen dat er zich later problemen kunnen voordoen. Het verschil in prijs tussen een particuliere verkoop en via een erkend bedrijf wegen soms niet op tegen het voordeel dat je dus hebt omdat alle werk jou uit handen wordt genomen.

Ook veel reparatiewerkplaatsen zijn soms geїnterresseert om een schade auto over te kopen omdat zij veel goedkoper uit zullen komen om de auto te repareren en vervolgens te verkopen. Ze winnen immers op het maakloon en kunnen ze de benodigde onderdelen ook heel voordelig opkopen.Indien de auto gesloopt zal worden is het ook goed een vrijwaringsbewijs te vragen. Hiermee wordt de verzekeringsmaatschappij op de hoogte gesteld dat de auto niet meer aan het verkeer deel zal nemen en dat je de premie niet meer door hoeft te betalen. Ook ben je dan helemaal “gevrijwaard” van alle verantwoordelijkheden indien de verkoper toch besluit aan het verkeer met de schade auto deel te nemen en een ongeluk veroorzaakt. Het laatste wat je dan wilt is het moeten opdraaien voor de schade aan de tegenpartij indien de dekking van de verzekering niet voldoende blijkt te zijn.

Een schade auto verkopen is dus zeker geen aangelegenheid waarbij je lang met de auto zult blijven zitten door gebrek aan kopers. Het ligt wel aan jouw via welke manier je de auto wilt kwijtraken omdat de aangeboden prijzen dan weleens veel kunnen verschillen. Voor een snelle afhandeling is een opkoopbedrijf de beste optie, maar levert een particuliere verkoop je toch een hogere prijs op.

(Visited 94 times, 1 visits today)