Sloopauto verkopen

Eenvoudig een sloopauto verkopen? Dat kan natuurlijk ook. Diverse auto opkoop partijen hebben hier interesse in. Bekijk hieronder de verschillende opties om een sloopauto eenvoudig en snel te verkopen waardoor je binnen enkele werkdagen het geld binnen hebt.

Snel sloopauto verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Een auto als sloop verkopen doe je doorgaans niet perse wanneer de auto niet meer kan worden hersteld. Soms er maar een kleine reparatie nodig om de auto weer in een goed rijdende staat te krijgen, maar is het als eigenaar niet meer aantrekkelijk om die investering te plegen. Ook kan de auto technisch in een heel goede staat verkeren en heeft de eigenaar de auto wel laten verwaarlozen. Uiteindelijk wordt dan het besluit genomen de auto als sloop te verkopen om gewoon van de auto af te zijn. Ook een schadeauto kan als sloop worden aangeboden, ook wanneer het mogelijk is de schade weer te repareren.

Jouw sloopauto is dus wel zeker wat waard

Elke auto heeft wel wat bruikbare onderdelen, hoe oud of verwaarloosd het nog wel mag zijn. Het is wel belangrijk voor het bepalen van de prijs dat je op de hoogte moet zijn van de waarde van betreffende onderdelen. Een handige tip is om even bij een sloperij langs te gaan en te vragen wat de waarde is van deze onderdelen. Je kunt hierdoor een scherpe prijs voor jouw sloopauto vragen en er ook direct voor zorgen dat men niet te veel op de prijs zal afdingen.

Degene die de auto wilt kopen is zo goed als zeker wel op de hoogte van de waarde ervan en kun je die met de feiten confronteren om de prijs zo hoog mogelijk te houden. Wees natuurlijk wel altijd bereid om wat water in de wijn te doen omdat een onderdeel van de sloop anders voordeliger uitkomt.maar natuurlijk kun je auto ook gewoon aan een sloperij verkopen.

Daarbij hanteer je gewoon dezelfde werkwijze als bij dat van het particulier verkopen. De prijs die je van een sloperij krijgt is wel zeker lager omdat het bedrijf er zijn gemaakte kosten (arbeid voor de sloop, opslag) en natuurlijk de winst nog uit miet zien te halen. Je bent echter bij een sloperij wel heel snel geholpen en scheelt dat zeker wel heel wat van jouw kostbare tijd. Ook hier is het beter eerst een offerte aan te vragen van verschillende sloperijen. De hoogste prijs krijg je doorgaans bij een sloperij welke zich heeft gespecialiseerd in het betreft merk van de sloopauto.

Ook garages hebben vaker belangstelling voor sloopauto’s

Omdat een sloopauto vaker nog helemaal compleet is en alleen wat technische mankementen vertoond is het voor een garage aantrekkelijk die over te kopen en weer rijklaar te maken. Omdat alle reparaties door hun zelf worden verricht en de onderdelen vaker ook nog in voorraad zijn zullen de kosten voor reparatie veel lager uitvallen. Een voordelig ingekochte sloopauto zal dus zeker met een mooie winst kunnen worden doorverkocht nadat de auto weer is opgeknapt.

Niet alleen garages zullen belangstelling hebben om zo een sloopauto te kopen, maar zullen er zeker ook particulieren zijn die de auto willen herstellen en meestal zelf erin willen rondrijden. Deze vallen onder de categorie doe-het-zelvers en hebben zij vaker al ruime ervaring om auto’s van soortgelijke modellen te repareren. Vaker gebruiken mensen een sloopauto ook om als donor te dienen voor een soortgelijke auto die zij hebben liggen in de garage en rijdend willen houden.

Zorg er in elk geval ervoor dat het papierwerk altijd in orde is. Een auto waarvan de papieren kwijt zijn zal immers niet meer zoveel opleveren. Als laatste dien je bij het verkopen van de auto voor sloop altijd een vrijwaringsbewijs te laten tekenen. Met dit bewijs wordt duidelijk dat jij niet meer verantwoordelijk bent voor ongelukken die door de auto op de openbare weg worden veroorzaakt.

(Visited 1.332 times, 1 visits today)