U
h
Z

Auto verkopen particulier

Vraag vrijblijven een bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Auto verkopen als particulier

Krijg snel een bod binnen

Auto verkoop sites

Hou je van keuzes en meerdere opties? Vergelijk onderstaande auto verkoop sites en vraag een vrijblijvend bod op!

 

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Ikwilvanmijnautoaf.nl is onze favoriete keuze als jij snel je auto wilt verkopen. Wie heeft de reclame van dit bedrijf nog niet gezien? Niet voor niks is deze aanbieder de beste keuze van 2020!

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen caravan etc.

Autovendi.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Autovendi is een wat minder bekende speler dan andere partijen, maar het biedt exact dezelfde dienst. Het bedrijf is alleen met name gefocust op auto's en geen andere voertuigen. Binnen 24 uur je auto verkopen is daarom ook hier mogelijk. 100% gratis en betrouwbaar je auto verkopen kan hier.

Autovendi.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen andere voertuigen
- Minder bekend in Nederland

Wijkopenautos.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Wijkopenautos.nl is een grote speler in Europe met de focus op België, Nederland en Duitsland. Wijkopenautos heeft een dealernetwerk van 10.000+ garages en koopt diverse soorten auto's. Via deze aanbieder krijg je binnen 24 uur een gegarandeerd bod op je auto.

Wijkopenautos.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Koopt alleen auto's
- Geen auto's ouder dan 15 jaar oud

Marktplaats.nl

Bekijk Reviews Plaats Advertentie

Marktplaats Auto's is de optie om zelf je auto te verkopen door middels van een advertentie. Marktplaats is het grootste platform auto's te kopen en te verkopen. Dagelijks worden er duizenden auto's verkocht. Door een advertentie aan te maken, heb je een grote kans je auto te kunnen verkopen.

Marktplaats.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Kans op hogere prijs
+ Groot aantal kopers actief
- Kosten aan verbonden
- Vreemde aan de deur
- Duurt lang voordat verkocht is

Hoe auto verkopen particulier

Als particulier heb je een ruime keuze aan verkoopmogelijkheden voor de auto en wordt er daar ook flink gebruik van gemaakt. Nu biedt niet elke verkoopmethode dezelfde mate van succes, maar hangt veel daarbij weer af van de doelen die men erop nastreeft bij de verkoop. Zo is soms een snelle verkoop (binnen een dag) gewenst of is juist de hoogte van de prijs belangrijk. In onderstaand artikel vind je verkoop auto particulier tips.

Tips voor verkoop auto particulier

Voordat je begint met adverteren, is het verstandig om eerst alle punten van de auto netjes op een rijtje te plaatsen. Je zult bij het auto particulier verkopen tal van belangstellenden tegenkomen die veel kennis beschikken over auto’s en jou zo zullen ompraten de prijs omlaag te brengen. Dit zullen ze doen door allerlei argumenten aan te halen over de staat van het voertuig en zal je daarom stevig in de schoenen moeten staan om aan dit alles weerstand te moeten bieden. Een stap in de juiste richting is het laten verrichten van een kentekencheck en dit te gebruiken als leidraad. Deze tactiek werpt ook vruchten af wanneer je de auto ter verkoop aan zal bieden aan een autohandelaar. Door vooraf goed rondgekeken te hebben op de automarkt, zal je trouwens een goede indicatie hebben van de vraagprijs.

Hou daar nooit al te stevig aan vast, maar laat wat ruimte over voor het onderhandelen. Hou er ook rekening mee dat de prijs die je aangeboden zal krijgen bij een opkoper in de meeste gevallen lager zal zijn dan bij rechtstreekse verkoop aan een particulier. Naast het moeten maken van een winst (het gaat immers om een commercieel bedrijf), zal zo een opkoper ook nog zijn gemaakte kosten eruit moeten zien te halen.

Verkopen auto particulier, hoe doe ik dat?

Indien je dus van plan bent om de auto particulier te verkopen, is het beter om er goed voorbereid op te zijn. Dat zal niet alleen gebeuren door alles van de auto eerlijk voor te leggen en goed op de hoogte te zijn van de exacte staat van het voertuig, maar ook door gereed te zijn voor een proefrit. Het vormt een onmisbaar deel van het auto verkoop particulier proces en dien je daarvoor een aparte verzekering af te sluiten. Dat is nodig omdat de normale verzekering niet zal instaan voor de schade indien dat door een andere bestuurder tijdens een proefrit is veroorzaakt. Indien men het eens is over de koop, zal de overschrijving ook zo snel als mogelijk plaats moeten vinden. Maak daarbij goede afspraken over het moment waarop de betaling plaats zal vinden. Na het aan een particulier auto verkopen zorg je er ook voor dat de verzekering wordt afgezegd. De APK blijft nog geldig en wordt de Belastingdienst door de RDW op de hoogte gesteld van de verkoop.

Geen moeilijke opgave dus, auto verkopen particulier en is het een kwestie van alles goed doornemen. Zo kijk je rond naar de gehanteerde prijzen op de automarkt en ook het aanbod. De concurrentie voor moeten zijn is geen slecht idee en moet je er voorbereidt op zijn om tal van belangstellenden te woord te staan. Aan het eind van de dag kan met zo een verkoop de auto meestal wel weg tegen een voordelige prijs.

Autoverkoopsites.com - Altijd Gratis, Altijd Vrijblijvend