Defecte auto verkopen

Eenvoudig een defecte auto verkopen? Dat kan natuurlijk ook. Diverse auto opkoop partijen hebben hier interesse in. Bekijk hieronder de verschillende opties om een defecte auto te verkopen eenvoudig en snel te verkopen waardoor je binnen enkele werkdagen het geld binnen hebt.

Snel defecte auto verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Elke auto kan weleens defect raken. Indien dit defect niet serieus is kan het vaak snel en zonder al te veel kosten worden verholpen. Er zijn echter ook heel wat gevallen waar het defect wat serieuzer van aard is en de reparatie zeker geen goedkope aangelegenheid is. Elke auto eigenaar die hiermee geconfronteerd wordt zal dus wel eerst de overweging moeten maken of de kosten wel zullen opwegen tegen het voordeel dat het zal opleveren.

Een dure reparatie verhelpt trouwens alleen het euvel waar het voor bedoeld is en blijft de rest van de auto in dezelfde staat. Ook stijgt de waarde van de auto niet proportioneel met dat van de reparatie. Vooral wanneer het gaat om een relatief oude auto of wanneer de waarde van de reparatie niet in verhouding is met de waarde van de auto is het tijd om de defecte auto te verkopen.

Niet alle defecte auto’s worden gesloopt

Een auto die defect is kan meestal, technisch gezien, wel gerepareerd worden. Het ligt dus eerder aan de kosten die ermee verbonden zijn en de totale waarde van de auto na de reparatie. In sommige gevallen is de factor arbeid de grootste onkostenpost en zullen vooral bedrijven hierdoor voordeliger uitvallen. Vooral een defect aan bijvoorbeeld een motor waarbij die helemaal losgegooid zal moeten worden kost veel manuren en kan de reparatie heel voordelig door een bedrijf worden verricht. De gerepareerde auto kan vervolgens met een winst worden doorverkocht.

Wanneer je een defecte auto verkoopt zal je dus zeker in gedachten moeten hebben dat anderen er wel brood in zullen zien de auto te repareren. Laat men dus niet te veel afdingen op de prijs en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de marktwaarde van de auto.

Er zijn verschillende bedrijven die gratis de waarde van zo een auto bepalen

Voor het nagaan van de waarde van een normaal werkende auto is het heel eenvoudig vaker een kwestie van advertenties nagaan welke soortgelijke auto’s aanbieden en alle prijzen even te bekijken. Zo krijg je een vrij nauwkeurig beeld van de prijs die er op de markt voor zo een auto kan worden gevraagd. Voor een defecte auto is dat helaas niet zo gemakkelijk omdat de aard van het defect de waarde van de auto zal bepalen.

Een auto met een soortgelijk defect vinden met ook nog alle andere specificaties vinden is lang niet altijd mogelijk. Gelukkig kan je bij een aantal bedrijven langs die geheel gratis de waarde van de auto bepalen. Vaker zijn ze ook nog bereid de auto over te kopen en is het daarom ook heel belangrijk om een offerte bij een aantal van zulke bedrijven te vragen.

Een defecte auto verkopen is dus vooral een kwestie van afweging van de kosten voor reparatie. Wat voor jou niet aantrekkelijk is kan voor een ander juist een kans zijn om wat bij te verdienen. Let er alleen wel op dat je een voordelige prijs aangeboden krijgt voor jouw defecte auto.

(Visited 207 times, 1 visits today)