Aanhanger verkopen

Heb je een aanhanger voor de deur staan, maar gebruik je deze niet vaak? Er zijn verschillende opties om je tweedehands aanhanger te verkopen. Op deze pagina hebben wij een overzicht gemaakt met de beste opties.

Snel aanhanger verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Een aanhanger is altijd wel heel handig voor het vervoeren van spullen die je anders niet kan of wilt vervoeren met jouw auto zelf. Een aanhanger vergroot aanzienlijk de transportcapaciteit en zorgt er in de meeste gevallen ook voor dat je geen ander vervoer zult moeten inschakelen. Hiermee bespaar je ook aardig op de kosten en kan dat zeker voor een bedrijf doorslaggevend zijn. Om te kunnen voldoen aan de vraag zijn er een heleboel soorten aanhangers te koop. Het enigste wat je nog zelf moet doen is om een trekhaak op je auto te bevestigen.

Ook een aanhanger moet gekeurd zijn

Dat wist je al zeker wanneer je eigenaar bent van een aanhanger en dient de keuring bij de verkoop het liefst nog geldig te zijn. Zo kan een koper er dan ook direct mee weg en hoeft er geen oplegger voor geregeld te worden. De meeste aanhangers, vooral die in het bezit van particulieren, worden namelijk in de zomer gereden en zitten ze voor het grootste deel van het jaar in de garage. Zo kan het weleens gebeuren dat de keuring vervalt en je bij de verkoop hiermee wordt geconfronteerd.

Ook het kentekenbewijs en relevante papieren dienen in orde te zijn. dit geldt overigens uitsluitend voor aanhangers met een gewicht van meer dan 750kg. Hiervoor moet de koper trouwens ook bevoegd zijn. Bij het overschrijven van zo een aanhanger wordt in principe dezelfde werkwijze gevolgd als dat van een auto. Ook hier dient de verkoper dus een vrijwaringsbewijs te krijgen en zijn alle risico’s nu voor rekening van de nieuwe eigenaar.

Probeer altijd de juiste doelgroep te bereiken

Omdat er sprake is van een groot aantal modellen aanhangers is het ook heel belangrijk bij de verkoop rekening hiermee te houden. Er zijn op het internet ook speciale verkoopsites te vinden die zich hebben gespecialiseerd in de verkoop van aanhangers. Door jouw aanhanger aan te bieden via zo een site weet je direct dat er altijd wel belangstellenden zullen zijn.Ook zijn zulke sites heel handig om ook eens rond te snuffelen voor het kunnen bepalen van de vraagprijs van jouw aanhanger. Zo weet je ook dat de prijs realistisch is en je zeker ook nog gaat kunnen concurreren met andere aanbieders.

Soms is het zelfs mogelijk je aanhanger direct aan een auto opkoopbedrijf te verkopen. Dit is zeker ook de snelste manier om jouw aanhanger kwijt te raken waarbij je er wel rekening gaat moeten houden dat de aangeboden prijs wat lager zal liggen dan de marktwaarde. Je verkoopt immers aan een tussenpersoon die zeker ook nog winst zal moeten maken uit de verkoop van de aanhanger. Het voordeel naast de snelle verkoop is ook dat al het papierwerk je uit handen wordt genomen en het vaker ook nog mogelijk is bij hetzelfde bedrijf een andere aanhanger te kopen.

Door jouw aanhanger te verkopen zorg je ervoor dat er ruimte wordt gemaakt voor een nieuwe of dat je er gewoon van af bent. Probeer altijd een verkoopsite of raak je aanhanger gewoon kwijt via een opkoopbedrijf.

[toc]

(Visited 302 times, 1 visits today)