AutoVerkoopSites.com

Wat is mijn auto waard?

Ontdek de waarde

€ 2.350
€ 1.262
€ 4.324
€ 3.350
€ 1.300
€ 3.500
€ 4.250
€ 2.050
auto

Auto bod opvragen

Vraag vrijblijvend een bod op

 • Binnen 24 uur prijs binnen
 • Geheel vrijblijvend
 • Snel en veilig

22.890 vergelijkingen uitgevoerd

AutoVerkoopSites.com

Auto verkoop sites

Hou je van keuzes en meerdere opties? Vergelijk onderstaande auto verkoop sites en vraag een vrijblijvend bod op!

#1
Logo-looping

Looping

Bij Looping staan we voor het spreken van duidelijke taal, verwachtingen managen en aandacht voor de verkopende partij. Looping is de best beoordeelde autoverkoopsite van 2023-2024 . Jouw ervaring is ons succes en daarom staan wij ook naast jou gedurende het verkoopproces. Looping is opgericht door ambitieuze vrienden die al ruim 10 jaar actief zijn binnen de automotive branche. Wij verkopen jouw voertuig snel en zonder gedoe! Direct een prijs ✓ Gratis en vrijblijvend ✓ Ervaren specialisten ✓ Complete ontzorging.

Looping

9.6 uit 512 reviews

“Super ervaring. Ik melde mijn auto aan en de volgende dag was mijn auto verkocht tegen mijn gevraagde prijs. Vriendelijke en professioneel, graag nemen de tijd om de vragen te beantwoorden. Spreken duidelijke taal en afspraak is ook echt afspraak. Heel tevreden met de afhandeling.”
James

 • Vliegensvlug & snel verkocht
 • Met een lach, en jij verdient het leukst
 • Gratis en vrijblijvend bod
 • 100% eerlijk & oprecht

Vraag bod op


logo-wvuaw

Wijverkopenuwautowel.nl

Wijverkopenuwautowel.nl is #1 autoverkoopsite van Nederland. Opgericht door ervaren autoverkoopspecialisten die gaan voor een eerlijke marktprijs voor de consument. Best beoordeelde verkoopsite van 2022-2023. In vier simpele stappen heb je via Wijverkopenuwautowel.nl jouw auto snel en voor een eerlijke prijs verkocht.

Wijverkopenuwautowel.nl

9.4 uit 1.024 reviews

“Ik werd snel geholpen. Werd meegedacht en professioneel te woord gestaan. Vriendelijk. Er is helder en fijn contact gelegd met de kopende partij en binnen een paar uur alles afgehandeld.”
Goerdien

 • Hoogste prijs voor uw auto
 • Gratis & Vrijblijvend
 • Snel een bod ontvangen
 • Ervaren specialisten

Vraag bod op

logo-osw

OSW.nl

OSW.nl is een autoverkoop website waarmee je gratis en snel een vrijblijvend bod op je auto krijgt. Niet alleen je auto kun je hier verkopen. Ook je camper, motor, caravan of boot kun je hier te koop aanbieden. Zodra je je auto aanmeld gaat het team van OSW voor je aan de slag. Binnen 24 uur ontvang jij een bod. Dit bod is geheel vrijblijvend. Je kunt dus zelf kiezen of je voor dit bedrag je voertuig wilt verkopen of het toch liever houdt.

OSW.nl

9.4 uit 402 reviews

“Prima en snel”
Karin

 • 100% gratis en vrijblijvend
 • Binnen 24 uur een bod
 • Alleen erkende bedrijven
 • Persoonlijke aandacht

Vraag bod op

logo-autovendi

Autovendi.nl

Een bekende website om je auto te verkopen is via Autovendi.nl. De website – welke is genomineerd voor website van het jaar 2016 – biedt je een gemakkelijke, veilige én anonieme manier om je auto te verkopen. Hierbij staan de automakelaars van Autovendi altijd voor je klaar. Het bod wat je krijgt is vrijblijvend en je hebt altijd vijf dagen bedenktijd.

Autovendi.nl

8.3 uit 32 reviews

“Prima geholpen, bleven wel veel bellen”
Carla

 • Binnen 24 uur
 • Gratis & Vrijblijvend
 • Alle soorten auto's
 • Geen andere voertuigen
 • Minder bekend in Nederland

Vraag bod op

logo-wijkopenautos

Wijkopenautos.nl

Wijkopenautos.nl is een grote speler in Europe met de focus op België, Nederland en Duitsland. Wijkopenautos heeft een dealernetwerk van 10.000+ garages en koopt diverse soorten auto’s. Via deze aanbieder krijg je binnen 24 uur een gegarandeerd bod op je auto.

Wijkopenautos.nl

6 uit 281 reviews

“Vriendelijke medewerker en eerlijke prijs voor mijn auto goed geregeld!”
Hendrie

 • Binnen 24 uur
 • Gratis & Vrijblijvend
 • Alle soorten auto's
 • Koopt alleen auto's
 • Geen auto's ouder dan 15 jaar oud

Vraag bod op

logo-marktplaats

Marktplaats

Marktplaats Auto’s is een van de grootste advertentieplatformen voor het verkopen van je auto. De website ontvangt maandelijks een miljoen bezoekers die op zoek zijn naar een tweedehands auto. Jij bent zelf helemaal verantwoordelijk voor de afhandeling van de verkoop. Een advertentie aanmaken kan al vanaf €12.50.

Marktplaats

5.5 uit 167 reviews

“Geen review beschikbaar”
Bij Marktplaats verkoop je zelf je auto

 • Kans op hogere prijs
 • Groot aantal kopers actief
 • Kosten aan verbonden
 • Vreemde aan de deur
 • Duurt lang voordat verkocht is

Vraag bod op

Wat is mijn auto waard?

Het kan om verschillende redenen handig of zelfs noodzakelijk zijn om te weten wat uw auto op een bepaald moment waard is. Je weet dan bijvoorbeeld wat je voor je auto kunt krijgen als je hem wilt inruilen of verkopen. Maar ook als je zelf bijvoorbeeld een auto wilt kopen, is het handig om te weten wat de werkelijke waarde van een tweedehands auto is, op die manier voorkom je dat je te veel moet betalen. Met het blote oog is het lastig om de waarde van een auto te bepalen, het antwoord op de vraag; ‘’hoeveel is mijn auto waard’’ kan dan ook alleen worden vastgesteld aan de hand van objectieve criteria. De werkelijke waarde auto berekenen is afhankelijk van een aantal factoren. De autowaarde hangt ook af van de transactie die je van plan bent met de auto te doen, zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen de berekening van de dagwaarde van de auto en de inruilwaarde van de auto.

 

Dagwaarde auto

De begrippen dagwaarde en inruilwaarde worden vaak door elkaar gehaald en dit werkt erg verwarrend. Veel mensen hebben het idee dat de dagwaarde van een auto een indicatie geeft van het bedrag dat de dagwaarde auto oplevert indien de eigenaar van plan is om het te verkopen aan een geïnteresseerde partij. Dit is echter niet het geval. De dagwaarde is een begrip dat gehanteerd wordt door verzekeringsmaatschappijen indien er sprake is van schade aan de auto, bijvoorbeeld door een ongeluk of door andere onvoorziene en/of ongewenste calamiteiten. Als er sprake is van schade berekent een verzekeringsmaatschappij op basis van de dagwaarde van de auto, oog wel dagwaarde auto RDW genoemd, het bedrag dat aan de eigenaar van de auto moet worden uitgekeerd. Het is dus niet zo dat de dagwaarde gelijkstaat aan de verkoopprijs van je auto, maar het geeft wel een indicatie ervan.

Inruilwaarde auto berekenen en verkoopprijs auto berekenen

De inruilwaarde auto is als het ware de prijs die je voor de auto zou krijgen indien je hem aanbiedt bij de garage. De inruilwaarde auto berekenen is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de RDW voertuiggegevens, de kilometerstand van de auto volgens de NAP check en hoe vaak de auto in het verleden van eigenaar heeft gewisseld. Een kanttekening die gemaakt moet worden bij de inruilwaarde van de auto, is dat eigenaren de inruilwaarde alleen uitgekeerd krijgen indien zij zelf een nieuwe auto aanschaffen bij dezelfde garage en dan het huidige voertuig inruilen. Bij de factoren waarvan de auto inruilwaarde afhankelijk is, zullen de RDW voertuiggegevens wellicht de meeste vragen oproepen. In feite zijn dit alle relevante gegevens van een auto die bij de rijksdienst voor het wegverkeer worden geregistreerd. Voorbeelden van zulke gegevens zijn het jaar waarin de auto begonnen is met rijden op de openbare weg, wanneer de APK opnieuw gedaan moet worden, het verbruik van de auto per 100 kilometer, een check van de kilometerstand, et cetera. Met deze gegevens kun je een schatting van de verkoopwaarde auto maken.

Hoeveel is mijn auto waard

Als je van plan bent een nieuwe auto of een tweedehands auto aan te schaffen is het dus zeer raadzaam om vooraf te bepalen wat de inruilwaarde van uw auto is en te weten hoeveel krijg ik voor mijn auto? Op deze manier weet je namelijk, na aftrek van de inruilwaarde, de hoogte van het bedrag dat je zelf moet bijleggen om de aanschaf van je nieuwe of tweedehands auto te bekostigen. Het is echter ook als je de verkopende partij bent zeer handig om te weten wat de inruilwaarde van je auto is. Op die manier kun je voorkomen dat je een te laag bedrag ontvangt voor je auto. De inruilwaarde en de dagwaarde kunnen eenvoudig berekend worden via Checkmijnkenteken.nl bijvoorbeeld. Op die website moet je je RDW kenteken intypen op een speciaal daarvoor bestemde balk en dan krijg je een vrij gedetailleerde berekening van de inruilwaarde en dagwaarde van je auto te zien. Hoewel deze berekeningen zoals gezegd vrij nauwkeurig zijn, is het niet mogelijk om via deze site de exacte hoogte van de inruilwaarde. De verkoopprijs auto berekenen is namelijk afhankelijk van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld, de hoogte van de inruilwaarde. Deze wordt in de praktijk namelijk vastgesteld door de dealer van een garage, en deze kunnen onderling significant van elkaar verschillen. Het is dus zaak dat je zelf nagaat bij welke garage jouw auto het meeste waard is. De vraag hoeveel is mijn auto waard kan dus per garage sterk verschillen.

Wat krijg ik voor mijn auto?

De handel in tweedehands auto`s is levendig en zodoende is het ontzettend belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle ins en outs omtrent deze handel. Er zijn tegenwoordig vele manieren om een tweedehands auto te slijten. Maar welke manier je ook kiest, het is belangrijk om voor de transactie eerst uit te rekenen wat ongeveer de inruilwaarde van je auto is. Maar hoe bepaal je de waarde van je auto en wat krijg ik voor mijn auto bij verkoop? Zoals gezegd kun je dit zelf berekenen door online je RDW kenteken in te typen. De uiteindelijke prijs die je eventueel incasseert voor de auto is echter niet alleen afhankelijk van de inruilwaarde die je online hebt berekend.

Er spelen ook andere factoren een rol bij de uiteindelijke verkoopprijs, en vaak zijn dit factoren die je zelf kunt beïnvloeden. De dealers die jouw auto uiteindelijk wel of niet gaan kopen kijken bijvoorbeeld ook naar de staat van het interieur en de staat van de buitenkant van de auto – is hij schoon, zit alle verf er nog op, zit er geen barst in de ruit, et cetera. Door simpelweg ervoor te zorgen dat het interieur er goed verzorgd uitziet, bijvoorbeeld door goed te stofzuigen en de stoelbekleding in orde te hebben, en de buitenkant eveneens goed in orde te hebben, kun je de prijs van de auto doorgaans al opdrijven, onder meer doordat het de dealer schoonmaakkosten bespaart. Wat is de waarde van mijn auto is heb je zelf dus grote invloed op. Probeer hier op in te spelen om de waarde van mijn auto te verhogen.

Autowaarde bij verkoop op internet

Zoals reeds beweerd is de verkoopwaarde van je auto afhankelijk van diverse factoren waar je zelf enige invloed op hebt. Een van die factoren is de manier waarop je je auto verkoopt. De opkomst van het internet is handelaars in tweedehands auto`s namelijk niet ontgaan en zodoende is het internet een zeer bedrijvige plek geworden als het gaat om de handel in tweedehands auto`s. Het internet levert tal van voordelen op, het is bijvoorbeeld eenvoudig en snel, en is dan ook ontzettend populair geworden. De populairste site is zonder twijfel ‘looping.nl`, waar duizenden auto`s per dag van eigenaar wisselen.

De automarkt op internet is een eigen niche en daar gelden dan ook andere regels dan bij de reguliere autoverkoop. Zo is de verkoopprijs op het internet afhankelijk van twee factoren. Naast de RDW waarde check van de auto, waarmee je een goede indicatie van de verkoopprijs krijgt, dient u op het internet ook rekening te houden met het overige aanbod van auto`s. Dit overige aanbod bepaalt namelijk mede de verkoopprijs van uw eigen auto. De RDW Waarde check levert op het internet slechts een gemiddelde waarde op. Indien het aanbod van vergelijkbare auto`s groot is, kan de prijs gedrukt worden als mensen onder de vooraf berekende waarde gaan zitten en opgedreven worden als mensen bereid zijn om meer te betalen dan die vooraf bepaalde waarde. Dit betekent in de praktijk dat je de vraagprijs enigszins moet aanpassen aan de dynamiek van het moment. Als je namelijk boven de gemiddelde verkoopprijs van vergelijkbare auto`s gaat zitten, dan bestaat er een reële mogelijkheid dat het in zijn geheel niet lukt om je auto te verkopen.

Op het internet gelden zoals gezegd andere regels en als verkoper is het soms noodzakelijk om daar op in te spelen. Op het moment dat er veel vergelijkbare auto`s bij het overige aanbod zitten, is het van belang om uw auto middels een in het oog springende advertentie onder de aandacht te brengen. Je kunt je auto tevens laten opvallen te midden van de andere auto`s door bij de verkoop een NAP certificaat van Nationale Autopas te leveren. Dit certificaat is als het ware een bewijs van echtheid van de RDW kilometerstand. Bovendien is het op het internet zoals je net hebt kunnen lezen noodzakelijk om de waarde van je auto mede te laten afhangen van het aanbod van vergelijkbare auto`s. De uiteindelijke waarde bepaal je door je auto op specifieke punten te vergelijken met de andere auto`s, denk hierbij onder andere aan diverse losse onderdelen, de staat van het interieur en het aantal gereden kilometers. Houd er ook rekening mee dat de vraagprijs van de auto doorgaans hoger ligt dan de uiteindelijk verkoopprijs.

Omdat de concurrentie op het internet groot is neemt het onderhandelingsproces doorgaans veel tijd in beslag. Dit is zeker het geval als je een vraagprijs hanteert die hoger is dan de vooraf bepaalde RDW restwaarde van de auto. Er zijn echter ook veel mensen die helemaal geen zin hebben in zo`n langdurig onderhandelingsproces, zij willen het liefst zo snel mogelijk van hun auto af. Voor deze mensen zijn er sites die een garantie geven dat ze je auto kopen voor een bepaalde prijs. Deze prijs is doorgaans wat lager dan de prijs die je op reguliere sites zou kunnen krijgen, maar de verkoop gaat wel ontzettend snel en zodoende heb je je geld ook binnen afzienbare tijd geïncasseerd.

Autowaarde bij het kopen

Je auto verkopen is vanzelfsprekend maar één kant van de medaille, er zijn ook veel mensen die graag een auto willen kopen. Als je een tweedehands auto van iemand anders koopt is het raadzaam om gebruik te maken van de RDW dagwaarde check. Op die manier krijg je een vrije accurate inschatting van de verkoopprijs van de auto die je wilt kopen. Je kunt de schatting van de dagwaarde echter niet gelijkstellen aan de verkoopprijs van de auto. De dagwaarde is in principe slechts een gegeven dat de verzekering hanteert bij het uitkeren van een schadevergoeding. Het is echter wel een goede indicatie van de verkoopprijs van een auto. Er wordt overigens gesproken van RDW dagwaarde omdat het berekenen van de dagwaarde geschiedt aan de hand van het bij de RDW geregistreerde kenteken. Indien je de dagwaarde wilt berekenen van een auto die je overweegt te kopen, moet je het RDW kenteken en de kilometerstand intypen in het daarvoor bestemde balkje op de site Kentekencheck.nu. De dagwaarde van de desbetreffende auto wordt dan automatisch berekend via de tool. Omdat er in de praktijk spijtig genoeg regelmatig fraude wat betreft de aangegeven kilometerstand, is het raadzaam om deze te controleren. Dit is mogelijk bij diverse instanties, maar het is aanbevolen om dit te doen via de officiële RDW tellerstand check.

Juist op het internet is het belangrijk om rekening te houden met kwaadwillende verkopers, fraude komt namelijk vaak voor op het internet. Fraude met de kilometerstanden is voor de koper op twee manieren nadelig. Ten eerste is een auto met lagere kilometerstanden simpelweg meer waard omdat hij nieuwer wordt geacht. Als consument loop je dus het risico te veel te betalen indien de kilometerstand van een auto op een frauduleuze manier naar beneden wordt bewerkt. Ten tweede kan fraude met kilometerstanden ook erg onveilig zijn. De frequentie van onderhoudsbeurten wordt namelijk mede bepaald aan de hand van de kilometerstand. Indien de kilometerstand kunstmatig omlaag geschroefd is, denkt de nieuwe eigenaar dat de auto minder onderhoud nodig heeft dan deze in feite nodig heeft. Hierdoor kan een cruciale onderhoudsbeurt gemist worden met alle risico`s van dien. Zoals gezegd kan de juistheid van de kilometerstand bewezen worden met een NAP certificaat van Nationale Autopas.

Indien je een tweedehands auto via internet koopt is het extra belangrijk om een taxatie van de RDW dagwaarde van de auto op zak te hebben. Veel van de tweedehands auto`s die op internet aangeboden worden zijn enkele jaren oud. De RDW dagwaarde van een auto neemt echter snel af naarmate er langer in een auto gereden wordt. Het mag geen verrassing zijn dat in het bijzonder auto`s die veel kilometers gemaakt hebben en slecht onderhouden zijn, fors in waarde zijn verminderd ten opzichte van de aankoopprijs toen deze auto`s nog nieuw waren. Omdat de dagwaarde van een auto van veel factoren afhankelijk is, is het belangrijk dat je je met een officieel erkende inschatting van deze dagwaarde een sterke onderhandelingspositie verschaft. Je kunt dan ook beter inschatten wat er qua onderhoud nog aan de auto moet gebeuren, dit kun je bij de aankoop in je achterhoofd houden zodat je budget over houdt om dit onderhoud te laten verrichten. Het is tevens belangrijk om in je achterhoofd te houden dat op het internet de vraagprijs van een tweedehands auto doorgaans hoger is dan de werkelijke dagwaarde. In de onderhandelingen kun je hier je voordeel mee doen door lager te bieden dan het bedrag dat aanvankelijk door de verkoper gewenst wordt. Je bent al met al met een RDW taxatie van de dagwaarde als koper veel minder vatbaar voor fraude en het behoedt je zodoende voor een miskoop.

Rekening houden bij het inruilen auto

Indien je ervoor kiest om je auto in te ruilen bij de garage in plaats van te verkopen aan een particulier, is het raadzaam om met een aantal zaken rekening te houden. Ten eerste is het belangrijk om je te beseffen dat het bedrag dat je incasseert indien je ervoor kiest om de auto in te ruilen doorgans aanmerkelijk lager ligt dan het bedrag dat je zou krijgen indien je ervoor gekozen had om de auto te verkopen aan een particulier. Dit komt omdat het garagebedrijf altijd kosten rekent voor de extra service die zij verlenen. Je kunt dan denken aan zaken als een APK keuring en een extra onderhoudsbeurt. Daar komt nog bij dat een garagebedrijf per definitie meer kosten rekent dan een particulier omdat allerlei mensen en faciliteiten waar zij gebruik van maken bekostigd moeten worden. Het is dus goed om je af te vragen of deze service opweegt tegen de extra kosten die het met zich meebrengt.

Autoverkoopsites.com

Altijd Gratis, Altijd Vrijblijvend

icon-phone-white

Contact opnemen

Ga naar onze contactpagina

Direct contact