Auto verkopen zonder keuring

Eenvoudig een auto verkopen welke geen keuring heeft? Dat kan natuurlijk ook. Diverse auto opkoop partijen hebben hier interesse in. Bekijk hieronder de verschillende opties om een auto zonder een APK keuring snel te verkopen.

Snel auto verkopen zonder keuring

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Elke auto die deelneemt aan het verkeer dient gekeurd te zijn. Deze maatregel zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid voor een groot deel wordt gewaarborgd omdat bij de keuring wordt nagegaan dat de auto zich in een zodanige staat bevindt dat het technisch gezien geen gevaar vormt in het verkeer. Denk maar aan de remmen die er worden gecontroleerd of de verlichting waarvan de werking wordt nagegaan. De keuring vindt plaats bij RDW gekeurde stations en dient een personenauto elk jaar gekeurd te worden. Indien de auto wordt afgewezen bij de keuring zal het euvel verholpen moeten worden totdat het weer mogelijk zal zijn aan het verkeer deel te kunnen nemen. Het is dus wel duidelijk dat een auto zonder keuring niet aan het verkeer deel mag nemen.

Een auto verkopen mag wel zonder een keuring

Omdat een auto bij de verkoop ook gewoon ergens in een garage geparkeerd kan zijn, is het wel mogelijk tot de verkoop over te gaan indien de auto niet gekeurd is. Het ligt er alleen wel aan om dat uit te leggen aan een mogelijke koper. Een gekeurde auto wekt een grotere mate van vertrouwen dan een auto met een vervallen keuring omdat het aangeeft dat het technisch nog in orde is. Er zal zeker dus naar een uitleg worden gevraagd en is het altijd goed eerlijk alles uit te leggen. Eventuele onwaarheden gaan namelijk aan het licht komen als de persoon die de auto wil aanschaffen een kentekencheck gaat laten uitvoeren. De kans is namelijk heel groot dat de auto weer rijklaar gemaakt zal worden en het dus belangrijk is het risico te verkleinen. Een auto kopen zonder keuring blijft namelijk wat riskant omdat er geen direct bewijs aanwezig is dat alles van de auto in orde is.

Zorg er wel voor dat de auto niet rijdend wordt weggebracht

Bij een auto verkopen zonder keuring is het belangrijk dat ook de nieuwe eigenaar niet rijdend met de auto weggaat zonder een geldige keuring. Het is namelijk verboden zo op straat te gaan met de auto en kunnen de kosten voor eventuele schade zeker nog op jou verhaald worden. Voordat de nieuwe eigenaar dus de auto komt ophalen dient de overschrijving al in orde te zijn en dien je zeker ook het vrijwaringsbewijs in handen te krijgen. Hou er rekening mee dat zelfs indien de verzekering nog niet verlopen is bij schade de verzekering niets zal vergoeden om dat de keuring niet in orde is.

Ook moet het duidelijk zijn wanneer de keuring is verlopen. Meestal krijg je 3 maanden na het vervallen ervan automatisch een boete in de brievenbus. Wanneer ook nog de verzekering komt te vervallen is de kans groot dat de auto zal worden geschorst. Het is dus heel belangrijk bij een vervallen keuring niet te lang met de verkoop te wachten omdat je anders wel voor heel wat extra kosten zal komen te staan.

(Visited 111 times, 1 visits today)