U
h
Z

Auto verkopen zonder keuring

Vraag vrijblijven een bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Auto verkopen zonder keuring

Ontdek de waarde

Auto verkoop sites

Hou je van keuzes en meerdere opties? Vergelijk onderstaande auto verkoop sites en vraag een vrijblijvend bod op!

 

Autovendi.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Autovendi is een wat minder bekende speler dan andere partijen, maar het biedt exact dezelfde dienst. Het bedrijf is alleen met name gefocust op auto’s en geen andere voertuigen. Binnen 24 uur je auto verkopen is daarom ook hier mogelijk. 100% gratis en betrouwbaar je auto verkopen kan hier.

 

Autovendi.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto’s
Geen andere voertuigen
Minder bekend in Nederland

247autoverkopen.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

247autoverkopen.nl is een kleinere speler in de auto opkoopmarkt. Ook deze partij koopt auto’s in, maar ook alleen auto’s en geen andere voertuigen. Zo kan je hier eenvoudig je tweedehands auto verkopen, maar ook je sloop of schade auto bijvoorbeeld. Binnen 24 uur krijg je vrijblijvend een bod binnen!

 

247autoverkopen.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto’s
Koopt alleen auto’s
Geen andere voertuigen
Kleiner dealernetwerk

Marktplaats.nl

Bekijk Reviews Plaats Advertentie

Marktplaats Auto’s is de optie om zelf je auto te verkopen door middels van een advertentie. Marktplaats is het grootste platform auto’s te kopen en te verkopen. Dagelijks worden er duizenden auto’s verkocht. Door een advertentie aan te maken, heb je een grote kans je auto te kunnen verkopen.

 

Marktplaats.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Kans op hogere prijs
+ Groot aantal kopers actief
Kosten aan verbonden
Vreemde aan de deur
Duurt lang voordat verkocht is

Auto verkopen zonder keuring

Elke auto die deelneemt aan het verkeer dient gekeurd te zijn. Deze maatregel zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid voor een groot deel wordt gewaarborgd omdat bij de keuring wordt nagegaan dat de auto zich in een zodanige staat bevindt dat het technisch gezien geen gevaar vormt in het verkeer. Denk maar aan de remmen die er worden gecontroleerd of de verlichting waarvan de werking wordt nagegaan. De keuring vindt plaats bij RDW gekeurde stations en dient een personenauto elk jaar gekeurd te worden. Indien de auto wordt afgewezen bij de keuring zal het euvel verholpen moeten worden totdat het weer mogelijk zal zijn aan het verkeer deel te kunnen nemen. Het is dus wel duidelijk dat een auto zonder keuring niet aan het verkeer deel mag nemen. Een auto verkopen zonder keuring is daarom ook een stuk moeilijker dan wanneer je een auto verkopen wil die wel gekeurd is.

Verkoop auto zonder keuring? Dat kan

Omdat een auto bij de verkoop ook gewoon ergens in een garage geparkeerd kan zijn, is het wel mogelijk tot de verkoop auto zonder keuring over te gaan indien de auto niet gekeurd is. Het ligt er alleen wel aan om dat uit te leggen aan een mogelijke koper. Een gekeurde auto wekt een grotere mate van vertrouwen dan een auto met een vervallen keuring omdat het aangeeft dat het technisch nog in orde is. Een wagen verkopen zonder keurig is daarom ook veel lastiger. Er zal zeker dus naar een uitleg worden gevraagd en is het altijd goed eerlijk alles uit te leggen. Eventuele onwaarheden gaan namelijk aan het licht komen als de persoon die de auto wil aanschaffen een kentekencheck gaat laten uitvoeren. De kans is namelijk heel groot dat de auto weer rijklaar gemaakt zal worden en het dus belangrijk is het risico te verkleinen. Een auto kopen zonder keuring blijft namelijk wat riskant omdat er geen direct bewijs aanwezig is dat alles van de auto in orde is.

Tweedehands auto verkopen zonder keuring, hoe werkt dat?

Bij een auto verkopen zonder keuring is het belangrijk dat ook de nieuwe eigenaar niet rijdend met de auto weggaat zonder een geldige keuring. Het is namelijk verboden zo op straat te gaan met de auto en kunnen de kosten voor eventuele schade zeker nog op jou verhaald worden. Voordat de nieuwe eigenaar dus de auto komt ophalen dient de overschrijving al in orde te zijn en dien je zeker ook het vrijwaringsbewijs in handen te krijgen. Hou er rekening mee dat zelfs indien de verzekering nog niet verlopen is bij schade de verzekering niets zal vergoeden om dat de keuring niet in orde is.

Ook moet het duidelijk zijn wanneer de keuring is verlopen. Meestal krijg je 3 maanden na het vervallen ervan automatisch een boete in de brievenbus. Wanneer ook nog de verzekering komt te vervallen is de kans groot dat de auto zal worden geschorst. Het is dus heel belangrijk bij een vervallen keuring niet te lang met het verkopen zonder keuring voor verkoop te wachten omdat je anders wel voor heel wat extra kosten zal komen te staan.

Autoverkoopsites.com - Altijd Gratis, Altijd Vrijblijvend