Belgische auto verkopen in Nederland

Een koopje over de grens zoeken is er voor heel wat personen wel bij als het gaat om een tweedehandse auto en is de Belgische automarkt daarbij een aantrekkelijke optie. Er zijn verschillende redenen waarom men ervoor kiest om zo een Belgische auto te kopen en kan de auto natuurlijk niet zonder meer in Nederland worden verkocht en overgeschreven. Er zijn regels aan verbonden en dient de auto ook nog vanuit België geïmporteerd moeten worden. Als verkoper heb je gelukkig genoeg mogelijkheden om de auto te verkopen in Nederland.

Daarom auto verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Veel nieuwe auto’s vanuit België naar Nederland

Bij het kopen van een auto in België is men vaker geneigd te denken dat het om tweedehandse voertuigen gaat. Inderdaad is dat vaker wel het geval, maar is het ook voordeliger een nieuwe auto in België aan te schaffen. De prijzen liggen er namelijk een stuk lager omdat er geen BPM betaald hoeft te worden. Overigens is de term nieuw misschien iets te snel gekozen: indien de auto ouder is dan 6 maanden en meer dan 6000 km heeft gereden, zal het berekend BPM percentage veel lager uitvallen. Er wordt daarom vaker ervoor gekozen om zo een jonge occasion aan te schaffen. De hoogte van deze rest BPM berekenen kan je het liefst laten uitvoeren door een BPM-calculator te gebruiken. Door deze berekening vooraf te doen kan het ook worden gebruikt als verkoopargument van de (nog) Belgische auto. Er moet namelijk wel een groot prijsvoordeel aan blijven voordat men over zal gaan tot de aanschaf. Ook zullen er vragen worden gesteld over de technische staat van het voertuig. Een volledig onderhoudsschema is dus volledig op zijn plaats, vooral omdat er bij de aankoop bij een particulier geen garantie verbonden zal zijn maar wél het vertrouwen dat het om een goede auto gaat.

Je kunt de auto ook indirect ter verkoop aanbieden

Het zal dus wel wat lastig zijn om jouw Belgische auto aan een particulier in Nederland te kunnen verkopen. Het grootste probleem dat je daarbij krijgt is het feit dat er geen garantie kan worden gegeven voor de auto. Probeer het daarom anders en laat de verkoop via een bedrijf plaatsvinden die er niet alleen meer ervaring in heeft, maar verder ook nog alle administratieve rompslomp op zich neemt. Je krijgt er nog altijd een redelijk bedrag voor terug en kan je ook gelijk uitkijken naar een andere auto. Wie nog minder zin in rompslomp heeft verkoopt de auto gelijk aan het bedrijf en zal die verder de verkoop moeten zien te regelen met een belangstellende in Nederland.

Er zijn genoeg personen te vinden die zelf de grens oversteken om een geschikte auto te vinden in België. In zulke gevallen zullen zij zelf voor de invoer van de auto in Nederland moeten zorgen. Voor de overdracht zelf voldoet het inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest en het keuringsbewijs. Het verkoopcontract kan je gewoon zelf opmaken. Gewoonlijk zal de auto dan wel niet zelf rijdend over de grens mogen worden gebracht om dat de nummerplaten er niet meer op zullen zitten. Natuurlijk is het ook mogelijk voor de Belgen om hun auto ook in Nederland zelf aan de man te brengen door een advertentie te plaatsen op een verkoopsite. Ook verkoop via een tussenhandelaar is een goede optie omdat de handelaar al bekend is met de te volgen administratieve procedures.

[toc]

(Visited 208 times, 1 visits today)