Een koopje over de grens zoeken is er voor heel wat personen wel bij als het gaat om een tweedehandse auto en is de Belgische automarkt daarbij een aantrekkelijke optie. Er zijn verschillende redenen waarom men ervoor kiest om zo een Belgische auto te kopen en kan de auto natuurlijk niet zonder meer in Nederland worden verkocht en overgeschreven. Er zijn regels aan verbonden en dient de auto ook nog vanuit België geïmporteerd moeten worden. Als verkoper heb je gelukkig genoeg mogelijkheden om de auto te verkopen in Nederland.

Snel Belgische auto verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

Ikwilvanmijnautoaf.nl

 Bekijk Reviews Gratis Bod Opvragen

Een van Nederlands bekendste auto inkopers is ikwilvanmijnautoaf.nl. Via deze aanbieder krijg jij binnen 24 uur een bod op je auto. Of je nou een vrij nieuwe auto wilt verkopen of een sloop auto, jij krijgt gegarandeerd een bod!

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur een bod
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen caravans

Wijkopenautos.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Wijkopenautos.nl is een grote speler in Europe met de focus op België, Nederland en Duitsland. Wijkopenautos heeft een dealernetwerk van 10.000+ garages en koopt diverse soorten auto's. Via deze aanbieder krijg je binnen 24 uur een gegarandeerd bod op je auto.

 

Wijkopenautos.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Koopt alleen auto's
- Geen auto's ouder dan 15 jaar oud

OSW.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

OSW is de speler om zorgeloos je auto of ander voertuig aan te verkopen. Het bedrijf koopt auto's, maar ook motoren, caravans, camper en boten op. Je auto is aangemeld binnen enkele minuten en binnen 24 uur heb je een bod binnen. Je kan hier betrouwbaar en snel je voertuig verkopen.

 

OSW.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen sloop/schade auto's

Autovendi.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Autovendi is een wat minder bekende speler dan andere partijen, maar het biedt exact dezelfde dienst. Het bedrijf is alleen met name gefocust op auto's en geen andere voertuigen. Binnen 24 uur je auto verkopen is daarom ook hier mogelijk. 100% gratis en betrouwbaar je auto verkopen kan hier.

 

Autovendi.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen andere voertuigen
- Minder bekend in Nederland

247autoverkopen.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

247autoverkopen.nl is een kleinere speler in de auto opkoopmarkt. Ook deze partij koopt auto's in, maar ook alleen auto's en geen andere voertuigen. Zo kan je hier eenvoudig je tweedehands auto verkopen, maar ook je sloop of schade auto bijvoorbeeld. Binnen 24 uur krijg je vrijblijvend een bod binnen!

 

247autoverkopen.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Koopt alleen auto's
- Geen andere voertuigen
- Kleiner dealernetwerk

Marktplaats.nl

Bekijk Reviews Plaats Advertentie

Marktplaats Auto's is de optie om zelf je auto te verkopen door middels van een advertentie. Marktplaats is het grootste platform auto's te kopen en te verkopen. Dagelijks worden er duizenden auto's verkocht. Door een advertentie aan te maken, heb je een grote kans je auto te kunnen verkopen.

 

Marktplaats.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Kans op hogere prijs
+ Groot aantal kopers actief
- Kosten aan verbonden
- Vreemde aan de deur
- Duurt lang voordat verkocht is

Veel nieuwe auto’s vanuit België naar Nederland

Bij het kopen van een auto in België is men vaker geneigd te denken dat het om tweedehandse voertuigen gaat. Inderdaad is dat vaker wel het geval, maar is het ook voordeliger een nieuwe auto in België aan te schaffen. De prijzen liggen er namelijk een stuk lager omdat er geen BPM betaald hoeft te worden. Overigens is de term nieuw misschien iets te snel gekozen: indien de auto ouder is dan 6 maanden en meer dan 6000 km heeft gereden, zal het berekend BPM percentage veel lager uitvallen. Er wordt daarom vaker ervoor gekozen om zo een jonge occasion aan te schaffen. De hoogte van deze rest BPM berekenen kan je het liefst laten uitvoeren door een BPM-calculator te gebruiken. Door deze berekening vooraf te doen kan het ook worden gebruikt als verkoopargument van de (nog) Belgische auto. Er moet namelijk wel een groot prijsvoordeel aan blijven voordat men over zal gaan tot de aanschaf. Ook zullen er vragen worden gesteld over de technische staat van het voertuig. Een volledig onderhoudsschema is dus volledig op zijn plaats, vooral omdat er bij de aankoop bij een particulier geen garantie verbonden zal zijn maar wél het vertrouwen dat het om een goede auto gaat.

Je kunt de auto ook indirect ter verkoop aanbieden

Het zal dus wel wat lastig zijn om jouw Belgische auto aan een particulier in Nederland te kunnen verkopen. Het grootste probleem dat je daarbij krijgt is het feit dat er geen garantie kan worden gegeven voor de auto. Probeer het daarom anders en laat de verkoop via een bedrijf plaatsvinden die er niet alleen meer ervaring in heeft, maar verder ook nog alle administratieve rompslomp op zich neemt. Je krijgt er nog altijd een redelijk bedrag voor terug en kan je ook gelijk uitkijken naar een andere auto. Wie nog minder zin in rompslomp heeft verkoopt de auto gelijk aan het bedrijf en zal die verder de verkoop moeten zien te regelen met een belangstellende in Nederland.

Er zijn genoeg personen te vinden die zelf de grens oversteken om een geschikte auto te vinden in België. In zulke gevallen zullen zij zelf voor de invoer van de auto in Nederland moeten zorgen. Voor de overdracht zelf voldoet het inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest en het keuringsbewijs. Het verkoopcontract kan je gewoon zelf opmaken. Gewoonlijk zal de auto dan wel niet zelf rijdend over de grens mogen worden gebracht om dat de nummerplaten er niet meer op zullen zitten. Natuurlijk is het ook mogelijk voor de Belgen om hun auto ook in Nederland zelf aan de man te brengen door een advertentie te plaatsen op een verkoopsite. Ook verkoop via een tussenhandelaar is een goede optie omdat de handelaar al bekend is met de te volgen administratieve procedures.

Globaal blok

Belgische auto verkopen in Nederland
4.8 (95%) 20 votes