Autosloperij

Snel aanhanger verkopen

✓ verkopen in jouw woonplaats

✓ Altijd een goed bod

✓ Gebruik meerdere opties

7 Vehicles available

DOORZOEK OP:
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Auto
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Wat wil je verkopen
Hoe snel wil je verkopen?
Verkoop optie
Vrijblijvend
Show all

Een autosloperij is voor velen een plek waar auto’s naar hun laatste “rustplaats” worden begeleidt en waar er in de ogen van velen ook een chaotische situatie heerst. Niets is echter minder waar en is een autosloperij een ware goudmijn voor degenen die op zoek zijn naar onderdelen tegen een voordelige prijs. Maar niet alleen de prijs speelt een rol voor het gaan naar een sloperij. Soms zijn bepaalde onderdelen niet meer nieuw te krijgen en is een autosloperij de enigste plek waar je die nog kunt vinden.

Hoe komt een sloperij dan aan hun auto’s?

De toevoer van auto’s naar een sloperij komt vanuit verschillende bronnen. Zo is er de groep schade auto’s waar een sloperij zeker nog bruikbare onderdelen van kan halen. Vaker zijn de onderdelen afkomstig van een schade auto relatief nieuw en dus ook geschikt voor auto’s met een hoog bouwjaar. Er is echter wel sprake van zware concurrentie tussen de verschillende sloperijen voor dit soort auto’s omdat de onderdelen ook veel gevraagd zijn en dus zeker niet op de rekken zullen blijven liggen.

Een andere bron van sloopauto’s is ook van particulieren en bedrijven die over auto’s beschikken die in hun ogen al afgeschreven zijn. Het gaat bij deze groep wel aan auto’s die technisch vaak al aan het einde van hun leven zijn.

Bepaalde sloperijen specialiseren op bepaalde soorten auto’s

Omdat het aantal merken en modellen auto’s wel heel erg groot is zijn bepaalde sloperijen zich gaan specialiseren. Deze specialisatie zorgt ervoor dat vooral de klanten heel goed weten waar ze naartoe kunnen gaan wanneer ze een bepaald onderdeel zoeken. Zulke sloperijen bieden doorgaans wel meer aan voor het type auto waar ze op naar zoek zijn dan sloperijen die alle soorten auto’s accepteren. Soms is er ook sprake van samenwerking tussen verschillende sloperijen en ben je als klant zeker wel geholpen omdat dankzij het netwerk de kans veel groter is dat het onderdeel waar je naar op zoek bent gevonden zal worden.

Sommige sloperijen kunnen ook onderdelen uit het buitenland laten halen

De dienstverlening van bepaalde sloperijen gaat verder dan alleen lokaal op zoek te gaan naar onderdelen. Het kan soms gebeuren dat een betreffend onderdeel niet te vinden is op de sloop. Echter wil je als eigenaar wel ervoor zorgen dat jouw auto weer rijklaar wordt gemaakt. Omdat bij elke moderne sloperij alle onderdelen in voorraad digitaal zijn opgeslagen, kan een onderdeel ook heel gemakkelijk worden opgevraagd bij een sloperij in het buitenland die het onderdeel wel in voorraad heeft.

Een autosloperij is naast het vinden van noodzakelijke onderdelen ook voor velen een bron voor het vinden van leuke accessoires zoals een leuke spoiler of misschien een setje sportvelgen. Het is daarom altijd ook heel belangrijk om altijd bij een aantal sloperijen langs te gaan om de beste prijs te vinden voor een onderdeel of accessoire.

(Visited 52 times, 1 visits today)