AutoVerkoopSites.com

Tweedehands auto verkopen zonder keuring

15 juni 2016, Blog

Er zijn vele manieren waarop je jouw auto van de hand kunt doen. Je kunt de ouderwetse manier doen door een papieren blad in jouw auto te hangen met de koopprijs erop of je zet de auto met zelfgenomen foto’s op het internet te koop. Met de laatste optie (het internet) vergroot je het bereik van mogelijke klanten enorm. Een tweedehands auto verkopen zonder keuring wordt via het internet vergemakkelijkt en dat heeft vele voordelen. Neem maar eens een kijkje op autoverkoopsites.com om een overzicht en vergelijking van verschillende sites waar je jouw auto kunt verkopen te vinden. Verschillende sites om jouw auto in kaart bij kopers te zetten zijn gratis terwijl andere hiervoor geld vragen.

Via diverse online kanalen kun je jouw auto aan de man brengen

Bij de ene sites kun je ook boten, busjes of exclusieve oldtimers verkopen en wordt alles via een bemiddelaar geregeld. Meestal krijg je na aanmelding van jouw auto binnen een of enkele dagen wel een bod van een potentiële koper. Dit bod kun je vervolgens accepteren of weigeren wat dus wil zeggen dat je de laatste beslissing zelf in hand hebt. Het verkopen van een auto kan daarnaast via Marktplaats of Facebook. Ook daarmee vergroot je de kans dat er iemand geïnteresseerd kan raken in jouw auto. Naast marktplaats zijn er onder andere Looping.nl of de ANWB kanalen via welke autodealers en verkopers hun auto aan de man proberen te brengen. Een auto verkopen zonder keuring kan niet bij elke autoverkoopsite. Sommige autodealers vragen aan jou of je met de auto langs wilt komen om een fysieke controle en keuring ter plekke te verrichten.

Maak de papieren van jouw auto in orde

De auto tweedehands verkopen gaat tegen een veel lagere prijs dan het origineel. Let erop dat veel kopers van auto’s altijd proberen af te dingen op de verkoopprijs. Als de prijs die de potentiële koper biedt voor jouw auto onder jouw grens ligt dan hoef je natuurlijk niet in te gaan op het eerste het beste bod. Wel doe je er verstandig aan om de papieren, ook al laat je de auto niet keuren, goed in orde te hebben. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bij de RDW een kentekencheck te laten uitvoeren. Bij het verkopen van een auto doe je er goed aan betrouwbaar voor de dag te komen. Spreek ten slotte met de koper af waar en wanneer je de auto overhandigt. Ook wijze van betaling kun je zelf regelen.