AutoVerkoopSites.com

Sloopauto verkoop site

8 juni 2016, Blog

Is uw auto eigenlijk te oud om te verkopen aan een particulier, een handelaar of via een auto verkoop site? Bijvoorbeeld omdat uw auto volledig totaal loss is of omdat er zoveel mankeert dat herstel eigenlijk niet meer rendabel is? Dan kunt u overgaan tot het aanbieden van uw auto aan een autosloperij of demontagebedrijf. Een autosloperij is geïnteresseerd in de restwaarde van uw auto en zal u daarom een bedrag betalen in ruil voor uw sloopauto.

Wat levert het op?

Wilt u uw sloopauto in een keer aanbieden aan zoveel mogelijk sloperijen, bied uw auto aan op Autosloperij.nl. U kunt zelf opzoek naar een autosloperij in het overzicht, maar u kunt de auto ook direct online aanbieden. Op die manier bereikt u in een keer bedrijven door het hele land en krijgt u gegarandeerd een mooi bedrag voor uw auto. Bovendien wordt uw auto gratis opgehaald. Het is mogelijk om direct telefonisch contact op te nemen, maar ook om uw gegevens achter te laten. De vergoeding die wordt betaald is afhankelijk van de staat van de auto en de ijzerprijs.

Sloopauto’s

Jaarlijks worden ongeveer 200.000 auto’s naar de autosloperij gebracht. De gemiddelde leeftijd van een auto die wordt gesloopt is ongeveer 15 jaar. In Nederland zijn er op dit moment een paar honderd sloperijen actief. Ieder bedrijf biedt een andere service aan. Het ene bedrijf haalt uw voertuig (gratis) op en bij het andere bedrijf moet u uw auto inleveren. De prijs die voor een sloopauto wordt betaalt, verschil ook per regio. In de randstad is de vraag naar sloopauto’s groter en de kans dat u hier meer geld voor uw auto krijgt is om die reden groter. Dit werkt ook averechts in de noordelijk provincies Friesland en Groningen. Vaak moeten sloperijen verder rijden om uw auto op te komen halen en bovendien is de dichtheid van bedrijven kleiner. De vergoeding die wordt betaald is daarom vaak lager.

Overleg uw wensen met de sloperij

Het is natuurlijk mooi als u meer ontvangt als u de auto zelf inlevert. Tegelijkertijd zijn er situaties denkbaar waardoor dit niet meer mogelijk is, zoals bijvoorbeeld een verlopen APK of teveel schade. In dat geval kunt u misschien beter kiezen voor een lagere vergoeding, maar wel voor gratis ophalen. Overleg uw wensen met de sloperij.