AutoVerkoopSites.com

Verschil auto inruilen tegen verkopen

11 januari 2016, Blog

Een auto inruilen of een auto verkopen zijn twee verschillende zaken. Beide hebben zo’n hun voordelen en nadelen als we het vergelijken. Daarom zetten we graag de zaken op een rij, zodat jij de beste keuze kunt maken in jou situatie. Het is namelijk aan de situatie afhankelijk wat de beste keuze is. Wanneer het zover is dat je op zoek bent naar een nieuwe auto, komt namelijk altijd de vraag: Wat ga ik met mijn auto doen? Wij vergelijken hieronder de twee verschillende opties.

Een auto inruilen

Auto inruilenWanneer het zo ver dat je op zoek gaat naar een nieuwe auto, wil je natuurlijk van de oude auto af. Het voordeel van het inruilen van een auto is dat je er als ware niet meer naar hoeft te kijken. Je kunt naar je vaste autohandelaar of garage gaan, of verschillende langsgaan. Maar dit is vaak niet zo makkelijk. Waarschijnlijk heb je een auto op het oog, waardoor je vastgebonden zit daar je auto ook te ruilen. Of deze prijs nu de beste is, dat weet je niet. Het kan zijn dat je een slechtere prijs krijgt dan andere garages voor de huidige auto. Maar de nieuwe auto die je wilt kopen staat hier wel, waardoor je verplicht bent hier te ruilen als je kiest voor de inruil optie. Een auto inruilen zorgt dat je korting krijgt op de nieuwe auto, waardoor het vaak aantrekkelijker is om een nieuwe auto te kopen. Het is uiteraard een eenvoudige optie om voor te kiezen, maar in veel gevallen krijg je minder terug voor je auto dan als je de auto zou verkopen, wat wij zometeen zullen uitleggen in het volgende stukje.

Auto verkopen

Auto verkopen voor geldEen auto verkopen via 1 van de bekende platformen in Nederland zorgt dat je auto aan duizenden garages wordt aangeboden. En tevens heb je meerdere platformen, waardoor je ook meerdere biedingen krijgt. Het voordeel hiervan is dat je niet één prijs krijgt van één persoon of garage zoals bij het inruilen het geval is. Door een auto te koop aan te bieden aan 1 van de platformen heb je de kans om een betere prijs te krijgen voor je auto omdat je simpelweg meer biedingen krijgt. Een ander voordeel is dat je ook heel snel geld voor je auto krijgt, in de meeste gevallen binnen een week al. Dit is natuurlijk erg fijn als je nog niet weet welke auto je nu wilt kopen of wellicht heb je zelfs helemaal geen auto meer nodig de komende tijd, waardoor verkopen duidelijk de beste optie in jou situatie is.

Als we het met elkaar vergelijken, dan komt het hier op neer:

Auto inruilen voordeel

  • Het voordeel dat je korting krijgt op je nieuwe auto.
  • Direct een nieuwe auto kopen.

Auto verkopen voordelen

  • Meer biedingen, waardoor betere prijs.
  • Snel geld in ontvangst.

Wij zouden aanraden om altijd te kijken wat je eerst voor de auto kunt krijgen via een van de verschillende auto verkoop sites in Nederland. De verschillende biedingen die je krijgt zijn altijd vrijblijvend en hoef je dus ook niet te accepteren. Je hebt er dus ook geen verlies aan.