AutoVerkoopSites.com

Auto verkopen advertentie maken tips

10 januari 2016, Blog

Als je besluit om je auto te verkopen via een advertentie website dan is het erg belangrijk om een goede advertentie te maken. De advertentie is de eerste indruk die potentiële kopers te zien krijgen van je auto. Door dat het aanbod enorm is, besteden bezoekers van de advertentie een minimale tijd per advertentie. Als de eerste indruk slecht is, klikken ze door naar de volgende advertentie. Daarom behandelen we in dit artikel een aantal tips voor het maken voor een goede advertentie voor op Marktplaats auto’s.

Maak goede foto’s

Het eerste wat de bezoeker te zien krijgt zijn de foto’s van de advertentie. Zorg er voor dat deze foto’s van een hoge kwaliteit zijn. Tegenwoordig heeft iedereen wel een goede camera op de smartphone om een geschikte foto te maken. Maak de auto eerst goed schoon en wacht tot het mooi weer is. Zet de auto op een mooie plek neer met weinig afleiding op de achtergrond. Nu ben je klaar om de advertentie foto’s te gaan maken. Zorg er voor dat je minimaal 5 mooie foto’s maakt met verschillende aanzichten. Bedenk je zelf goed wat jij graag zou willen zien als je een auto zou kopen. Maak hier een foto van zodat de potentiële kopers een eerlijke indruk van de auto krijgen.

Advertentie titel

Zorg voor een duidelijke en aantrekkelijke titel. De titel is vaak belangrijk voor het zoeken binnen het advertentie platform. Benoem hier in het merk, het bouwjaar en andere informatie wat van belang is voor de koper. De titel vormt samen met de foto’s het punt om de bezoeker verder naar je advertentie te lokken.

Advertentie omschrijving

Als je met een aantrekkelijke titel een mooie foto’s de bezoeker naar je advertentie gelokt hebt dan gaat deze de advertentie omschrijving lezen. Het is dus belangrijk dat hier veel zorg aan moet worden besteed. Je hebt nu de aandacht van de potentiële klant, dus stel hem niet teleur. Schrijf een uitgebreide omschrijving over de auto. Wat wil jij over een auto weten voor dat je hem koopt? Dat zijn de punten die jij in de advertentie moet zetten. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Autohistorie
  • Accessoires
  • Merk
  • Richtprijs

Vergeet ook niet te vermelden op welke manier de potentiële kopers contact met je op kunnen nemen.

Bereikbaarheid

Tot slot is jouw bereikbaarheid ook erg belangrijk. Vanaf het moment dat jij de advertentie online staat zullen de kopers jou gaan benaderen. Het is dus belangrijk dat jij snel je emails kunt beantwoorden of je telefoon kunt opnemen. Daarnaast moet je in de week van je advertentie ook voldoende tijd hebben om bezichtigingen te plannen. Neem je hier geen tijd voor? Dan heb je eigenlijk voor niets je auto op de advertentie website geplaatst.

Tot slot

Maak gebruik van de tips in dit artikel om je auto voor een goede prijs te verkopen. Krijg je geen goede biedingen? Geef het niet op en houdt geduld. Alleen op deze manier zal jij een eerlijke prijs voor je auto ontvangen.