AutoVerkoopSites.com

Schoonmaaktips voor het verkopen van je auto

26 oktober 2016, Blog

Na jaren van trouwe dienst is het tijd om je auto te verkopen. Natuurlijk wil je het voertuig zo snel mogelijk tegen een mooie prijs verkopen. Het is daarbij zeer belangrijk om je auto goed te presenteren. Een goede schoonmaakbeurt is bijvoorbeeld noodzakelijk. Met deze schoonmaaktips boek je gegarandeerd succes.

Aan de slag met emmer en spons

Sommige personen vergeten dat ze hun auto voor de verkoop goed moeten schoonmaken. Ze onderschatten helaas het effect dat dit heeft op de verkoop. Schone wagens worden namelijk veel sneller verkocht. Wie wil er immers een vieze en ongewassen auto? Schoonmaken hoort bij het verkoopklaar maken van je oude wagen. Bovendien heb je er niet veel spullen voor nodig. Met een goede spons en emmer kom je al een heel eind.  Wel is het verstandig om een zogeheten €˜microfiber’ spons aan te schaffen. Deze zorgt in tegenstelling tot een gewone spons namelijk niet voor krassen.

Velgen schoonspoelen

Een auto dient er van binnen en buiten piekfijn in orde uit te zien. Een goede schoonmaakbeurt van de velgen helpt enorm. Bij aluminium of RVS velgen zie je vuiligheid zeer snel. Dit ziet er niet bepaald mooi uit wanneer je de auto wilt verkopen. Zodoende dien je de velgen schoon te spoelen met een hogedrukreiniger. Deze spoelt de grootste viezigheid razendsnel weg. Daarnaast is het handig om een velgenreiniger te gebruiken. Daarmee kun je de velgen namelijk schoon poetsen. Meestal zie je binnen een minuut of vijf al resultaat.

alloy_wheel_mercury

Ramen en dashboard zonder stof

Met blinkende velgen ben je er nog niet helemaal. Ook de ramen en het dashboard hebben een goede schoonmaakbeurt nodig. Dit zijn onderdelen die de potentiële koper meteen ziet wanneer hij of zij naar binnen kijkt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het dashboard bedolven ligt onder een laag stof. Denk ook aan de ruitenwissers en de kofferbak.

4849088167_238ea8cc17_b

Motorkap tip top in orde

Besteed tenslotte aandacht aan de motorkap. De kans is namelijk groot dat de koper een kijkje neemt onder de motorkap. Het is zonde wanneer dit onderdeel er vies en verwaarloost uitziet. Alle vloeistoffen dienen bovendien op orde te zijn. Een schone en goed onderhouden auto geeft je een betrouwbare indruk. Daarmee vergroot je de kans op een succesvolle verkoop van je auto.