AutoVerkoopSites.com

Volvo S60 populairste mannenauto, vrouwen gaan voor een Fiat 500

23 augustus 2017, Geen categorie

De Volvo S60 is een échte mannenauto en bij vrouwen is de Fiat 500 favoriet. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringssite hoyhoy, onder ruim 35.000 onlangs afgesloten autoverzekeringen. Er werd gekeken naar de automodellen waarvoor mannen en vrouwen een autoverzekering afsloten. In de meeste gevallen is de verzekeringsnemer namelijk ook de koper van de auto.

73 procent Fiats 500 verzekerd door vrouw

Van alle Fiats 500 die werden verzekerd, werd ruim 73 procent verzekerd door een vrouw. Ook de C2 van Citroen viel in de smaak, daarvan werd 67 procent door vrouwen verzekerd. Op de derde plek eindigde de Aygo van Toyota met 63 procent. Ook de Peugeot 107 (62 procent), Kia Picanto (61 procent), Hyundai i10 (61 procent), Volkswagen up! (59 procent), Citroën C1 (59 procent), Hyundai Atos (58 procent) en Chevrolet Matiz (57 procent) bleken vooral bij vrouwen populair.

Volvo-modellen favoriet bij mannen

Bij de mannen staat de Volvo S60 met stip op nummer één. Maar liefst 89 procent van dit model werd verzekerd door een man. Het Zweedse automerk bezet ook nummer twee met de Volvo V70 (84 procent). De Mitsubishi Carisma Hatchback is met ruim 83 procent een goede derde, op de voet gevolgd door de Mercedes-Benz S-klasse met een kleine 83 procent. Op de vijfde plek staat wéér een Volvo: de Volvo S40 werd voor 82 procent verzekerd door mannen.

Populairste automerken mannen en vrouwen

Dat een bepaald model het goed doet onder mannen of vrouwen, betekent niet direct dat het merk ook favoriet is. Mini staat bijvoorbeeld op nummer één als populairste automerk onder vrouwen, maar het favoriete model staat slechts op de elfde plek. Dit komt doordat dit merk veel verschillende modellen heeft. Daewoo staat op nummer twee als gekeken wordt naar het populairste merk bij vrouwen en komt ook niet in de top 10 voor. Auto’s van het merk Daewoo worden overigens al sinds 2005 niet meer geproduceerd, doordat het automobielbedrijf werd overgenomen door General Motors. Het gaat hier dus om tweedehands modellen.

Bij de mannen staat Landrover met 81 procent op nummer één als populairste automerk. Gevolgd door Jaguar (80 procent) en Lexus (79 procent). Ook deze merken staan niet hoog in de lijst met populairste automodellen.

Volkswagen meest verkochte automerk

Volkswagen is het meest populaire en meest verkochte automerk in Nederland als er geen onderscheid wordt gemaakt in vrouwen- of mannenmerken. Dit Duitse merk krijgt namelijk geen uitgesproken voorkeur van mannen of vrouwen, daarom staat het merk over het algemeen ook niet hoog in de lijsten met populairste modellen. Wel blijkt dat voor de Golf V en de Passat vooral door mannen een autoverzekering wordt afgesloten, terwijl de up!, Fox en Beetle meer door vrouwen worden verzekerd. De overige modellen worden zowel door mannen als door vrouwen verzekerd.

Verzekeren is een mannending

Het verzekeren van de auto blijkt een mannenzaak. Van de in totaal ongeveer 8,25 miljoen personenauto’s die in Nederland verzekerd zijn, is namelijk bijna twee derde verzekerd door een man. Slechts 35 procent van de autoverzekeringen werd afgesloten door vrouwen.

Verzekerde meestal ook koper auto

In 85 à 90 procent van de gevallen is degene die de autoverzekering afsluit ook de koper van de auto. Gezinsauto’s worden over het algemeen wat vaker verzekerd door mannen. Ook komt het weleens voor dat ouders een auto kopen voor hun kind. En soms verzekeren mannen de auto van hun vrouw, of andersom. Een reden hiervoor kan zijn dat er op die manier gebruikgemaakt kan worden van een pakketkorting.