AutoVerkoopSites.com

Verkoop tweedehands auto’s daalt in 2016

25 november 2016, Blog

Misschien ben je van plan om je tweedehands auto van de hand te doen. Uit onderzoek is gebleken dat steeds minder mensen deze beslissing nemen. VWE voertuiginformatie stelde vast dat er in oktober 2016 0,8 procent minder tweedehands auto’s zijn verkocht dan het jaar daarvoor.

Verkoop tweedehands auto’s

Nog steeds worden er veel tweedehands auto’s verkocht. Met onze tips om de auto snel te verkopen moet het jou vast ook lukken. In oktober 2016 werden er ongeveer 150.000 auto’s verkocht. In oktober 2015 lag dit aantal nog 0.8 procent hoger. Het is hoe dan ook een opvallende ontwikkeling. Tot september 2016 werden er namelijk juist meer tweedehands auto’s verkocht. Sterker nog, tot september lag dit aantal 5 procent hoger dan vorig jaar.

Lagere belastingtarieven in 2015

De vraag is natuurlijk waar deze ontwikkeling vandaan komt. Waarschijnlijk komt het door het feit dat handelaren vorig jaar nieuwe auto’s op kenteken hebben laten zetten. Vervolgens hebben ze een jaar lang gewacht om deze auto’s tweedehands te verkopen.  Tot 2015 golden er namelijk lagere belastingtarieven. Voor de verkopers was het dus gunstig om nog even te wachten met de autoverkoop.

Minder autoverkoop

Mede door de hogere belastingen en het dure leven besluiten steeds minder mensen een auto te kopen. Dit geldt zowel voor nieuwe- als tweedehands auto’s. Ondanks de aantrekkende economie is daardoor het verkoop van auto’s flink gedaald.