AutoVerkoopSites.com

Belangrijke technische zaken tijdens de autoverkoop

6 december 2016, Blog

Tijdens het verkopen van je auto is het belangrijk om zo duidelijk mogelijk te zijn. Niet alleen over de prijs, maar ook de kwaliteit en technische details van je auto. Zo komt de koper niet voor nare verrassingen te staan, en voorkom je een zakelijk conflict. Op deze technische zaken moet je letten tijdens de autoverkoop.

Technische problemen oplossen of aangeven

Al eerder schreven wij dat de wagen er schoon en piekfijn uit moet zien, zowel van de binnen- als buitenkant. Daarmee maak je de auto verkoop klaar. Maar natuurlijk ben je er dan nog lang niet. Zo dient de auto technisch ook in orde te zijn. Zorg er dan ook voor dat mogelijke technische problemen zijn opgelost voordat je de auto verkoopt. Brandt er bijvoorbeeld een bepaald lampje niet, of werkt de accu niet naar behoren? Los dit probleem zo snel mogelijk op, of wees er eerlijk over tegen de koper.

Wees eerlijk over lekkages

Ten tweede dien je eventuele lekkage in de auto altijd aan te geven. Er is namelijk een grote kans dat dit rare luchtjes in je wagen veroorzaakt. De koper kan dit uiteraard ook ruiken. Bovendien kan een lekkage tijdens het rijden voor aardig wat problemen zorgen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de koper een €˜kat in de zak’ krijgt. Wees dan ook eerlijk en open, want daarmee bereik je veel meer.

4849088167_238ea8cc17_b

Motorvloeistoffen in orde

De koper zal waarschijnlijk ook een blik onder de motorkap werken. Deze dient er niet alleen schoon uit te zien, maar ook perfect te werken. Zorg er dan ook voor dat je alle vloeistoffen goed op peil houdt. Denk daarbij onder andere aan de remvloeistof, motorolie en het koelstofreservoir.

Benoem de airco

Tenslotte dien je uiteraard ook de positieve elementen van je auto aan te prijzen. Zo vinden veel kopers het een pluspunt wanneer je auto over een airco beschikt. Vergeet dan ook vooral niet om dit te vermelden in je verkoopadvertentie. Is je auto technisch in orde én beschikt het over mooie technische snufjes zoals een airco? Dan is de kans groot dat je auto zo van de hand is.