AutoVerkoopSites.com

Het belang van een APK keuring bij autoverkoop

6 november 2016, Blog

Misschien ben je van plan om je auto te verkopen. Voor de verkoop zelf dien je een aantal belangrijke stappen te ondernemen. Deze zorgen er namelijk voor dat je auto sneller een nieuwe eigenaar krijgt. Zo is het verstandig om voor de verkoop nog een APK keuring te regelen. Wat is het belang van een APK keuring bij autoverkoop?

APK keuring bij autoverkoop

Het is erg fijn wanneer je auto zo snel mogelijk verkocht wordt. Met een aantal tips kun je dit proces vergemakkelijken. Denk bijvoorbeeld aan een grondige schoonmaakbeurt van je auto. Ook gaat het verkopen van je auto een stuk gemakkelijker met een nieuwe APK. Deze kun je eventueel boven de verkoopadvertentie plaatsen.

6705726223_ae889afac3_b

Creëer vertrouwen

Een nieuwe APK scheelt de koper veel kosten. Hij of zij hoeft in elk geval een jaar lang niet de kosten van een dergelijke keuring te betalen. Je creeërt er dus veel vertrouwen mee. De verkoper stapt zelfverzekerd in een auto die onlangs APK is gekeurd. Het is immers zeker dat de auto honderd procent functioneert. Zo voldoet de wagen aan alle veiligheidseisen, en is de kans op pech door de recente controle zeer klein.  Een APK keuring voor de verkoop is slechts een van de handige tips om je auto sneller te verkopen.

Reparatie door garage

Misschien is je auto al enkele jaren oud. Het is daarom niet altijd zeker dat de wagen door een APK-keuring heen komt. Als je bang bent voor mogelijke kosten kun je het beste een voor-keuring bij een garage overwegen. De garage medewerkers controleren de auto op enkele APK punten. Daardoor heb je al beeld van mogelijke gebreken die bij de echte keuring kosten met zich mee kunnen brengen.

Wees goed voorbereid

Een goede voorbereiding is uiterst belangrijk wanneer je jouw auto wilt verkopen. Een nieuwe APK-keuring hoort daarbij. Eventueel kun je een oudere auto op bepaalde punten na kunnen laten door de garage. Laat de gebreken repareren, en doe daarna de echte keuring.