AutoVerkoopSites.com

Zorgeloos een oldtimer rijden

26 november 2019, Blog

Met een stijging van bijna 25 procent van het aantal oldtimers in Nederland in vergelijking met vier jaar geleden, is het goed even stil te staan bij de voor- en nadelen van oudere auto’s. Een oldtimer bezitten en rijden is een fantastische ervaring. Je beleeft het rijden veel intenser en indringender. Je voelt je meer één met de wereld.

Het andere rijden

Het gaat langzamer, je proeft de natuur en je ervaart de omgeving. En dan de auto zelf! De techniek van vroeger, het mechaniek van weleer. Je bent gevallen op het unieke ontwerp, op het klassieke design. Met bijna 150.000 klassiekers nu in Nederland vraag je je soms wel eens af waar ze allemaal zijn? Er staan dan ook een behoorlijk aantal hiervan in de garage. Gestald en geschorst in verband met het feit dat ze soms niet meer de weg op mogen. Dat ze niet meer voldoen aan de huidige eisen van de Wegenverkeerswet.

Parkeren

Zoals gezegd, een aantal van deze oldtimers staat geparkeerd. Wel of niet voor altijd. Alleen om naar te kijken en af en toe eens lekker in te gaan zitten. Dat zijn er toch nog wel ongeveer 35.000. En die staan veelal geparkeerd in speciaal daarvoor gebouwde garages en schuren. De opstalverzekering vergelijken moet dan zeker niet vergeten worden, want de oldtimer is natuurlijk wel verzekerd met een autoverzekering, maar de garage of de schuur is dat niet. Zekerheid dat je de schade vergoed krijgt als er iets vervelends gebeurt, is natuurlijk wel zo prettig. Voorkom met de juiste opstalverzekering dat je zelf voor het oplossen van de schade moet zorgen. Zo zet je zonder zorgen een extra garage in je tuin en parkeer zorgeloos je oldtimer.

Voordelen en nadelen

De voordelen van een oldtimer zijn:

  • Vrijstelling wegenbelasting bij modellen van 40 jaar en ouder
  • Unieke auto’s met speciale uitstraling
  • Goedkope autoverzekering
  • Je krijgt voldoende aandacht op de weg

De nadelen:

  • Klassiekers hebben veel onderhoud nodig
  • Kosten onderhoud zijn hoog
  • Hoog brandstofverbruik

Conclusie

Het rijden van een klassieker is een feestje. Het is gunstig voor de portemonnee in verband met het niet hoeven te betalen van wegenbelasting. Bovendien is de verzekering van oldtimers goedkoper dan die van nieuwe auto’s. En je voelt je de koning te rijk in zo’n unieke auto. De grandeur van weleer wordt mooi uitgestraald en je kunt genieten van vele bewonderende blikken langs de weg. Er zijn natuurlijk wel andere kosten aan verbonden, zoals een hoger verbruik van benzine en de iets hogere onderhoudskosten. Als er een onderdeel stuk gaat, zijn de kosten van een vervangend onderdeel soms iets aan de hoge kant. Maar het blijft bovenal een bijzondere ervaring om een oldtimer te mogen rijden!