AutoVerkoopSites.com

Auto’s en duurzame auto’s

19 november 2019, Blog

Met bijna acht miljard mensen en meer dan een miljard auto’s op de wereld is heel veel energie nodig. Alleen al op een dag als vandaag wordt er een slordige 500 miljard KWh (kilowattuur) doorheen gejaagd. Waar de aarde één miljoen jaar over heeft gedaan, wordt nu in één jaar door de mens verbruikt. Misschien kan de auto-industrie iets doen om op korte termijn duurzame en minder energie verbruikende auto’s te gaan produceren.

Verandering

Het is hoog tijd voor verandering. Verduurzaming en groene energie zijn gelukkig veel gebruikte kernwoorden. Gezocht wordt naar andere en slimmere mogelijkheden om energie op te wekken waarvan steeds meer nodig is. Want naast deze verandering is er ook sprake van groei, en een behoorlijke ook. Er worden dagelijks zo’n 55 miljoen auto’s geproduceerd. De economie en de werkgelegenheid groeien waardoor ook het energieverbruik navenant meegroeit. De industrie en wetenschappers zijn druk met een zoektocht naar betere en duurzamere energie. Waar blijft de waterstofauto of de vliegende elektrische auto?

Wie is het eerst?

Het is misschien verstandig om te bekijken welke energieleverancier mede maatschappelijk verantwoord op diezelfde zoektocht bezig is. En welke autoproducenten? Welk automerk gaat als eerste de waterstofauto introduceren? Zo’n auto is absoluut klimaatneutraal en heeft slechts waterdamp als afvalproduct. Zelf kunnen we zonnepanelen op het dak laten plaatsen, een elektrische auto voor de deur parkeren en de gasaansluiting laten afdoppen. Dat zijn allemaal mooie voorbeelden van een overgang naar een duurzamer energieverbruik. Laat de auto-industrie nou als eerste een echt duurzaam project neerzetten. Met snelheid loopt deze industrie ook al voorop. F1-races met waterstofauto’s, hoe fantastisch is dat?

Voordelen

Eigenlijk zijn er alleen maar voordelen op te noemen bij het verduurzamen van energie. De aarde wordt minder aangetast en leeggepompt in onze speurtochten naar gas en olie en de verontreiniging van de lucht zal minder worden. De afvalstoffen van onder andere zonne-energie en waterstof zijn immers milieuvriendelijk. Bij een waterstofauto is het restproduct slechts waterdamp en warmte. En ook die auto’s kunnen weer snel worden gemaakt, dat kunnen ze bij de diverse automerken wel voor elkaar krijgen.

Duurzaam rijden

Met de grote hoeveelheid auto’s nu op de weg is het aan te raden om duurzaam te gaan rijden. Met zo weinig mogelijk brandstof zo ver mogelijk zien te komen. De rijstijl aanpassen zodat er minder brandstof wordt verbruikt en de auto langer meegaat. In beide gevallen een verduurzaming. Indien alle autobezitters en bestuurders dit doen wordt er een gigantische hoeveelheid energie bespaard. Daarnaast zijn er in en om het eigen huis of de huurwoning veel zaken te verduurzamen. De verwarming een graadje lager, de tuinverlichting verminderen en minder warm water verbruiken zijn een paar goede voorbeelden. Zet de goede stap en verander mee.