AutoVerkoopSites.com

Wat is een motorverzekering?

18 september 2019, Geen categorie

Degene die een motor thuis heeft, is er zich van bewust dat het een waardevol goed is. Iets dat waarde heeft moet natuurlijk goed onderhouden worden. Dat is precies de reden waarom er motorverzekeringen in het  leven zijn geroepen.

Wat is een motorverzekering?

Een motor die recentelijk is aangeschaft moet verzekerd worden. Dat kan middels een motorverzekering. Een motorverzekering is een verzekering voor motorijtuigen. Stel u maakt een aanrijding met uw motor. Bij een aanrijding is er meestal wel een tegen partij betrokken en wanneer de tegenpartij nu schade heeft geleden wordt u aansprakelijk gesteld voor de financiële gevolgen daarvan. Om die financiële gevolgen te voorkomen wilt de verzekeringsmaatschappij, eigenaren van motorrijtuigen beschermen tegen eventuele schade die hij/zij aan derden zouden kunnen berokkenen.

Verplichting

In de meeste gevallen wordt een motor verzekering afgesloten voor nieuwe motoren, omdat deze schadevrij zijn. De verplichte verzekering die allereerst wordt aangegaan is de WA verzekering. De WA verzekering is de basis verzekering. Het dekt schade die je aan anderen hebt aangebracht. Het verplicht stellen van deze verzekering kan positief uitvallen, daar een schadeclaim vaak vele malen duurder is dan de premie die betaalt wordt voor de verzekering zelf.

Uitbreiding

Indien u wilt uitbreiden met de motorverzekeringen dan kan dat ook. Uitbreiden kan met de WA+CASCO beperkt of  de WA+ CASCO allrisk motorverzekering. Bij de WA+CASCO beperkt verzekering wordt uw motor beschermd tegen WA, schade aan je motor door natuurgeweld, brand en diefstal. Verder vindt de vergoeding plaats op basis van dagwaarde en tevens krijgt u een nieuwwaarderegeling voor een nieuw gekochte motor. De WA allrisk dekt de WA casco beperkt schade aan je motor door eigen schuld zoals een aanrijding. De overige schade die gedekt wordt bij de WA allrisk zijn vandalisme, vergoeding  op basis van de dag waarde en ook bij deze verzekering krijgt u een nieuwwaarderegeling voor de nieuw gekochte motor.

Tot slot

Een motor verzekering is een verzekering voor eigenaren van motorrijtuigen. Zo’n verzekering houdt in dat de eigenaar verzekerd wordt tegen de financiële gevolgen van schade, die hij heeft aangebracht aan derden. Vergeleken met andere verzekeringen, is de motorverzekering wel verplicht. Het verplicht stellen van de verzekering is heel goed omdat de schadeclaim vaak vele malen duurder is dan de premie die betaald wordt voor de verzekering.