AutoVerkoopSites.com

BMW zomerbanden verwisselen door BMW winterbanden

18 september 2019, Blog

Het verwisselen van de zomerbanden door winterbanden is een proces dat jaarlijks nodig is. Om risicovolle situaties op de weg te voorkomen wordt er door autofabrikanten, auto experts en de ANWB aangeraden om dit te doen voordat de weersomstandigheden dusdanig veranderen. Dit geldt uiteraard ook voor de auto’s van BMW. Het verwissel proces is overigens niet heel veel anders dan bij reguliere banden. Ook zijn er voor alle soorten BMW auto’s zowel zomer- en winterbanden beschikbaar, zodat de ultieme veiligheid wordt gegarandeerd.

Waarom is het nodig om BMW zomerbanden te verwisselen?

Zomerbanden verwisselen is cruciaal voor een aantal redenen. De eerste reden is uiteraard veiligheid. Zodra de temperatuur onder de 7 graden zakt, krijgen we in Nederland (en in andere landen) te maken met een verandering van het wegdek. Als het dan tevens gaat sneeuwen of vriezen dan raakt het wegdek helemaal aangetast. Indien je dan met zomerbanden de weg op gaat, dan is de remweg met veel meters toegenomen. Dit kan voor gevaar zorgen als je niet voldoende afstand houdt of als er plotseling iets misgaat voor je. Tevens rijdt een auto met zomerbanden ook totaal niet soepel op een wegdek, waardoor je moeite moet doen om de auto op de weg te houden. Dit kan voor veel (onnodige) spanning zorgen.

Ten tweede is het voor de levensduur van de banden ook vele malen beter om ze op tijd te vervangen. Zomerbanden in de winter gebruiken zorgt ervoor dat de kwaliteit van de banden hard en snel achteruitgaat, waardoor het misschien op korte termijn al nodig is om ze te vervangen. Voorkom dit en zorg dus dat je je banden op tijd vervangt. Hierdoor bespaar je op de lange termijn erg veel kosten, wat dus leuker is voor je portemonnee.

Hoe verwissel je BMW zomerbanden door BMW winterbanden?

Het laten verwisselen van banden kun je het beste laten doen door een professionele garage. Zo ben je er zeker van dat de montage vlekkeloos verloopt en dat er geen onverwachte problemen kunnen opspelen. De kosten hiervan zijn uiteenlopend maar het is wel aan te raden om bij een professionele garage langs te gaan in plaats van het zelf te monteren of het te laten door een amateur.

Indien je besluit de banden toch zelf te gaan verwisselen is het verstandig om daarvoor een stappenplan te gebruiken zodat je veilig en efficiënt te werk kunt gaan. De volgende 6 stappen zijn aan te raden om toe te passen:

 1. Plaats je BMW op een veilige plek
 2. Zorg dat je het volgende gereed hebt:
  – Krik
  – Banden
  – Kruissleutel
  – Wielmoeren
  – Schroevendraaier
 3. Verwijder de wieldop met een schroevendraaier
 4. Krik de auto omhoog totdat de autoband de grond niet meer raakt, verwijder vervolgens het wiel
 5. Plaats de nieuwe band en de moeren, als de band volledig aansluit op de auto kun je de moeren vastdraaien
 6. Laat de auto voorzichtig zakken en verwijder de krik

Soorten BMW winterbanden

Er zijn vele soorten BMW winterbanden beschikbaar. Dit komt natuurlijk omdat er zo veel generaties en series van BMW auto’s zijn uitgebracht. Nagenoeg allen beschikken over winterbanden, waardoor je er zeker van kunt zijn dat er wel een set winterbanden bijzit die geschikt is voor jouw BMW.

Zorg er ten slotte voor dat je kiest voor originele BMW winterbanden. De voordelen daarvan zijn dat ze veiliger zijn dan replica’s, de restwaarde hoger is en het rijcomfort ook veel beter is. Replica’s zijn misschien goedkoper, maar zorgen voor veel extra complicaties, en dat is niet is waar je blij mee bent als BMW eigenaar.