AutoVerkoopSites.com

Voorkom problemen en sluit een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP af

19 oktober 2019, Blog

Het is zeker keihard werken als ZZP’er en is er sprake van nogal een strakke concurrentie.  Financieel  zit je als ZZP’er  dus wel binnen een zekere risicogroep, vooral wanneer er ook nog leningen afgesloten zijn bij de bank. alle zuivere intenties ten spijt, is er namelijk altijd nog de kans dat er schade veroorzaakt zal worden tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.  Dat kan ook nog door een personeelslid worden veroorzaakt, maar blijft de verantwoordelijkheid bij het bedrijf rusten.

De verantwoordelijkheid gaat veel verder

Daar houdt het niet op en ben je als ZZP’er dus ook met jouw privé vermogen verantwoordelijk voor de veroorzaakte schade. Dat ziet er dus niet zo fraai uit wanneer het gaat om een groot geldbedrag. Ook bij kleinere schades, is het nooit prettig om zelf in de buidel moeten tasten, vooral wanneer zulke incidenten zich regelmatig voordoen. Het komt dan wel handig uit wanneer er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is afgesloten. Vaak heerst er nog de gedachte, dat de premie een zware druk zal leggen op het budget. Daar is echter niets van waar omdat de verzekering de premie niet alleen samenstelt aan de hand van de risicogroep waarin het bedrijf zich bevindt, maar bijvoorbeeld ook de omzet. Dat alles vertaald zich naar een premie die altijd naar verhouding is van het bedrijfsbudget.

Bekijk ook gelijk de mogelijkheid om middels een wat hogere premie, het eigen risico af te kopen. Dat komt wel handig uit wanneer er sprake zal zijn van meerdere kleine incidenten waardoor het totaalbedrag aan te betalen eigen risico wel aardig begint aan te tikken. Er zijn dus tal van argumenten aan te voeren om als ZZP’er een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Stap dus naar een verzekeraar en laat die vrijblijvend de hoogte van de premie berekenen. Dat maakt het vergelijken ook een stuk eenvoudiger.