Wil je rijden buiten de EU? Vergeet je internationaal rijbewijs niet.
| Algemeen
Heb jij een wereldreis gepland en vraag je jezelf af, is mijn rijbewijs wel geldig in het buitenland? Je bent […]
100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie
21 oktober 2019, Geen categorie
Je zal vast niet de eerste zijn die per ongeluk de verkeerde brandstof in de tank giet: een situatie die vooral op weg in het buitenland veel voor lijkt te komen. Gelukkig zijn er ook een aantal manieren om ervoor te zorgen dat de situatie niet escaleert. Dus houd je hoofd koel, en doorloop deze stappen!
Als je de verkeerde brandstof hebt getankt moet je niet gaan rijden. De verkeerde brandstof moet eerst uit je auto. Je autoverzekeraar kan hierbij helpen.
Bij de autoverzekering van FBTO heb je de module Pechhulp in heel Nederland, deze module biedt dus ook hulp wanneer je de verkeerde brandstof hebt getankt. Bel zodra je erachter komt dat je een foutje hebt gemaakt dus meteen even met je verzekeraar zodat deze je van de juiste hulp kunnen voorzien.
Net als in alle scenario’s is voorkomen natuurlijk beter dan genezen. Weet je bijvoorbeeld dat je in het buitenland gaat tanken en twijfel je over de brandstof, vraag het dan gewoon even aan een medewerker. Je kunt beter een paar minuutjes verliezen met een informatie aanvraag, dan uren kwijtraken door een kapotte motor! Een auto die op zo’n degelijke manier verwoest is is zelfs moeilijk als schadeauto te verkopen.
Mocht je jezelf op tijd realiseren dat je de verkeerde brandstof hebt getankt, start de auto dan niet: ook niet om deze even’ te verplaatsen. Moet de auto verplaatst worden, vraag dan een pompbediende om je te helpen duwen. Zodra jij de auto start verspreidt de brandstof zich namelijk door de motor en ben je al een stuk verder van huis. Houd de sleutel eventueel gewoon in je broekzak zodat je zeker weet dat je deze niet per ongeluk toch in het contact steekt.
Zit de gewenste pechhulp niet in het pakket van je verzekeraar? Bel dan de wegenwacht even. Mocht je lid zijn, dan zijn de kosten vaak onderdeel van het lidmaatschap. Zo niet, dan kun je de mogelijke kosten online terug vinden. De wegenwacht zal, net als de pechhulp van je verzekeraar, alles op alles zetten om de verkeerde brandstof af te tappen zodat jij snel weer op weg kunt.
Ben je al begonnen met rijden en kom je er onderweg pas achter dat er iets mis is? Zet je auto dan zo snel mogelijk op een veilige locatie aan de kant. Hoe langer je door rijdt, hoe groter de kans op flinke reparatiekosten. Je kunt vervolgens je verzekeraar bellen of direct een bergingsbedrijf contacteren om de auto weg te laten slepen.
Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen.