AutoVerkoopSites.com

Hoe maak je de stap naar een carriére in de motorsport?

25 oktober 2019, Blog

Max Verstappen behoort momenteel tot de beste coureurs binnen de Formule 1. Mede hierdoor is de Formule 1 sport qua populariteit tot ongekende hoogte gestegen. Het is dan niet zo heel verrassend dat er steeds meer mensen zijn die dromen over een start in de motorsport, of dit nu om een professionele carriére gaat of puur hobbymatig racen. Wil je weten hoe je de stap naar een carriére in de Formule 1 maakt? Lees dan snel verder.

Hoe is Max Verstappen ooit gestart met de motorsport?

Max Verstappen is letterlijk opgegroeid met de autosport, een voordeel wat natuurlijk voor veel mensen niet is weggelegd. Beide ouders waren jarenlang actief in de racesport, het is hem dus met de paplepel ingegoten. Op 7 jarige leeftijd begon Verstappen met karten. In zijn eerste seizoen binnen het Belgische Kampioenschap Karting wist hij net na zijn achtste verjaardag met een ongeslagen status de titel te veroveren. Hij stond op dat moment aan de vooravond van een ongelooflijke carriére en de gewonnen toernooien volgden elkaar in rap tempo op. Op vijftienjarige leeftijd had Max al twee keer het Europees Kampioenschap karten gewonnen. In 2014 maakte Verstappen de overstap naar Van Amersfoort Racing waar hij uitkwam in de Formule 3. Zijn prestaties vallen op en in augustus 2014 maakt hij dan de overstap naar het Junior Team van Red Bull. Al snel werd bekend gemaakt dat hij een jaar later zou uitkomen in de hoogste tak, de Formule 1. Hield jij je in mei 2016 bezig met wedden op motorsport en had jij je geld ingezet op Max Verstappen, dan had je stinkend rijk kunnen worden. Verstappen won namelijk als jongste Formule 1 coureur ooit een Grand Prix, namelijk die van Barcelona!

Een carriére starten

Wil je een serieuze loopbaan binnen de motorsport ontwikkelen, dan is het belangrijk om zo jong mogelijk te beginnen. Vrijwel iedere coureur is begonnen met karten terwijl ze nog maar 5 of 6 jaar oud waren. Het is belangrijk dat je eerst enkele jaren meedraait in de kartwereld en bij voorkeur wat titels achter je naam weet te zetten. Alleen dan weet je immers of je voor de racesport in de wieg bent gelegd. De volgende stap die je na het karten maakt, is die naar de Formule 4. Heb je genoeg talent wat door professionals wordt gezien, dan kan het ook zomaar zijn dat je direct de overstap naar de Formule 3 maakt. Zo vervolg je je weg naar boven, naar de Formule 1.

Talent en een klein beetje geluk

Natuurlijk draait het bij de motorsport in de eerste plaats om talent. Maar een beetje geluk kan je wat sneller op weg brengen. Kroost van bekende racers van weleer vinden vaak wat sneller de weg naar de top dan de zoon van de bakker om de hoek. Daarnaast is het gewoon enorm hard werken als coureur. Trainen, trainen en nog meer trainen, maar ook de sponsorverplichtingen nakomen is erg belangrijk om het ver te schoppen in de wereld van de motorsport.