AutoVerkoopSites.com

Auto particulier verkopen? 5 handige tips

30 oktober 2019, Geen categorie

Wanneer jij op het punt staat je auto te verkopen regel je dit natuurlijk het liefste zo snel mogelijk: en voor zoveel mogelijk geld. En hoewel het een geweldig mooi streven is, zijn er wel een paar zaken waar even goed over nagedacht moet worden. We geven je dan ook graag een aantal handige tips die het jou een stuk makkelijker maken om die auto zo snel mogelijk particulier te verkopen.

Klassieke lichtblauwe auto

  1. Zorg voor een goed onderhouden interieur

Wat voor auto bekijk jij het liefste wanneer je zelf op zoek gaat? Een rommelige auto, of een auto met een goed onderhouden interieur? Juist. Zorg dat je jouw auto goed laat glimmen: zowel van binnen als van buiten. Laat het interieur eventueel wat opknappen door een professional zodat je auto er nieuwer uitziet dan dat deze daadwerkelijk is. Een kleine investering in tijd levert je al snel een goede, soepele verkoop op. Ben je zelf handig? Kijk dan ook naar de details zoals bijvoorbeeld de achterlichten: demonteer ze even, maak ze goed schoon en doe er eventueel nieuwe lampen in. Het verschil kan ontzettend indrukwekkend zijn!

  1. Controleer of alles werkt

De toekomstige koper van jouw auto zal deze natuurlijk aan een goede keuring onderwerpen: verstandig dat jij van te voren dus even controleert of alles werkt. Denk aan zaken als de knipperlichten en remlichten, maar ook dingen als de airconditioning, de afstandsbediening van de deurvergrendeling, het alarm, de aansteker en de binnenverlichting. Werkt iets niet? Dan kun je beter zelf een kleine investering doen (een nieuw lampje, batterijen voor de afstandsbediening) om de verkoop hierdoor soepeler te laten verlopen.

  1. Stem je aanbod af op de markt

Kijk naar de huidige markt en de investeringen die jij in deze auto gedaan hebt en baseer hier een aantrekkelijke prijs op. Zorg dat je aanbod interessant genoeg is, maar doe je auto niet voor minder dan de waarde weg: aan een goedkope auto mankeert vaak wel wat. Naast een goede prijs is er meer aanbod dat jouw auto interessant kan maken. Vertel bijvoorbeeld over de nieuwe banden die je er pas onder hebt laten monteren, de accu die pas nog vervangen is of zelfs de hoogte van jouw autoverzekering met deze auto (kijk bijvoorbeeld even op https://www.allianzdirect.nl/autoverzekering): hoe meer informatie hoe beter.

  1. Geef voldoende zekerheden

Hoe meer twijfel jij weg kunt halen bij die potentiële koper hoe beter. Jij kunt geen enkele garantie geven; maar ze wel van zekerheden voorzien. Zorg bijvoorbeeld voor een complete onderhoudshistorie, een set reservesleutels, een nieuwe APK, aangevulde vloeistoffen (ook de ruitensproeiervloeistof natuurlijk) en een nette, schone en functionerende auto.

  1. Ben duidelijk in je advertentie

Stel een duidelijke, goed geschreven advertentie op voor de marktplaats, voorzien van een flink aantal foto’s. Hoe meer informatie jij geeft, hoe sneller een potentiële koper langs zal komen om de auto te bekijken. Geef zoveel mogelijk positieve informatie en ben altijd eerlijk. Ben je zelf niet zo goed met het neerpennen van een aantrekkelijke advertentietekst? Laat een vriend of familielid dan voor je doen. De eerste indruk telt!