AutoVerkoopSites.com

Waar moet je op letten bij het verkopen van trailers?

18 oktober 2019, Blog

De Europese markt voor gebruikte bedrijfsvoertuigen, zoals trailers voor goederenvervoer over de weg, is te beschrijven als groeiend en bloeiend. Het verkopen van gebruikte trailers is echter niet iets wat je zomaar even doet. Om ervoor te zorgen dat wat jij aanbiedt nog interessant is voor potentiële kopers, moet je tijd en geld investeren in de inspectie van en mogelijke reparaties aan de trailer.

Waar moet je op letten bij het verkopen van trailers?

Daarnaast moet je te koop aangeboden waar op een vindbare en aantrekkelijke manier op de markt plaatsen. Wanneer je beet hebt, zul je moeten onderhandelen over de prijs. Maar waar moet je nou echt allemaal op letten wanneer je gebruikte trailers wilt verkopen? We zetten een aantal zaken voor je op een rijtje. Voor een goed voorbeeld van het correct en efficiënt verkopen van dit soort goederen kun je een kijkje nemen bij de gebruikte trucks & trailers van Nooteboom Trading.

Servicegeschiedenis

Een verstandige koper vraagt naar de servicegeschiedenis van de trailer. Wat is er gedaan aan preventief onderhoud, wat voor een reparaties zijn er aan de trailer gedaan en in de toekomst wellicht ook: wat staat er op de keuringsrapporten? Hier moet je dan wel documentatie over voorhanden hebben om aan de potentiële koper te overleggen, anders loop je de kans op een verkoop misschien wel mis.

Grondige inspectie

Als jij geen grondige inspectie hebt gedaan en niet het nodige onderhoud hebt laten doen aan je trailer, dan kun je bij je potentiële koper door de mand vallen. Niemand geeft immers vele duizenden euro’s uit aan iets zonder dit aan een serieuze inspectie onderhevig te maken. De belangrijkste zaken waar het oog van de koper als eerste op valt zijn de banden, de wieluiteinden, de vloeren en de ophanging. Dan zal de koper ook nog het een en ander willen testen, zoals de remmen, de bovenste koppelingen en de elektrische systemen van de trailers, inclusief natuurlijk de lichten. Vind hij iets wat niet in orde is, dat zet dat jou als verkoper op achterstand in de onderhandelingen over de verkoopprijs.

Verschillende soorten trucks en trailers

Reparatiekosten

We hebben vastgesteld dat onderhoud en nodige reparaties zeker gedaan moeten worden voordat je een gebruikte trailer op de markt brengt. Maar wat voor kosten zijn hieraan gebonden? Wanneer je zelf beschikt over geschikte, ervaren monteurs met verstand van trailers is dit te overzien. Moet je hier echter externe monteurs voor inhuren, dan kunnen de kosten én de wachttijd aardig oplopen. Kun je de trailer dan nog voor een interessante prijs op de markt zetten?

Leeftijd en waarde

Hoe oud zijn de trailers die je wilt verkopen? Trailers die goed onderhouden zijn en worden hebben een productieve levensduur die geschat wordt op tussen de 10 en 15 jaar. Hoe ouder de trailer die je wilt verkopen, hoe korter de levensduur nog is. Binnen enkele jaren kan het zo zijn dat de operationele kosten voor de trailer hoger worden dan de waarde die ze nog vertegenwoordigen. Eigenlijk is het dan twijfelachtig of het nog loont om kosten te maken om ze in stand te houden. Bedenk dus goed of je trailer nog verkoopbaar is en zo ja, wat hij nog waard is voor een koper.

Verkoopplatform

Hoe ga je je trailers aanbieden? Wanneer je zelf al zaken die verband houden met goederenvervoer verkoopt, hebt je daar waarschijnlijk al een platform voor dat bij relevante mensen bekend is. Is dit niet het geval, dan zal slechts het plaatsen op je eigen website of een bord in de voortuin niet voor voldoende aandacht zorgen. Je moet dan gaan investeren in advertenties of gebruik gaan maken van een reeds bestaand platform, met alle bijkomende kosten van dien.