AutoVerkoopSites.com

Van autohuur tot milieu: 5 redenen om je auto vandaag nog te verkopen

26 februari 2020, Geen categorie

Je auto verkopen en er geen nieuwe voor in de plaats nemen kan als een grote stap lijken. Misschien denk je wel dat je er zelfstandigheid en onafhankelijkheid mee inlevert. Maar hoewel het enigszins afhankelijk is van je situatie, heb je anno 2021 helemaal geen eigen auto meer nodig. Wij geven je vijf redenen waarom.

Decennialang was het onderdeel van het ideaalplaatje van een doorsnee Nederlands gezin. Het huisje, boompje, beestje-verhaal dat een succesvolle burger een plek gaf in de maatschappij, was pas compleet als er een auto voor de deur stond. Van een gezinsauto per huishouden gingen we naar twee auto’s per huishouden: de welvaart groeide, en het werd normaal dat zowel man en vrouw in een gezin werkten en dus een auto nodig hadden. Die gedachte is sinds een paar jaar een beetje aan het bijdraaien. Het is al lang niet meer logisch om een auto te hebben. Het wordt zelfs in sommige gevallen steeds logischer om een auto te verkopen. Als je zelf nog twijfelt, geven we je hieronder vijf redenen om je definitief over de streep te trekken en je auto in de verkoop te doen.

Te duur

Het bezitten van een auto is een kostenpost. De verplichte autoverzekering, de wegenbelasting, de brandstof, de APK, de reparaties die daar bij horen, en de boetes die je tegenwoordig voor de kleinste dingen kunt krijgen. Naast benzine slurpt een auto soms veel geld, zo lijkt het. Hoewel het af en toe een moeilijke beslissing is, kan het verkopen van een auto zorgen voor een grote kostenpost minder, en daarmee voor de financiële ruimte die je misschien nodig hebt als je even wat krap bij kas zit.

Bron: Pexels

Niet nodig

Nederland (en de rest van de wereld) verstedelijkt snel. Veel mensen trekken naar de steden toe, of de steden komen naar hen toe: er worden immers in rap tempo huizen en wijken bijgebouwd. Met name als je in een grote stad woont is het niet altijd even aantrekkelijk om een auto te hebben. Naast de kostenpost duurt het soms langer om je door te stad te manoeuvreren in de auto, dan met andere transportmiddelen. Als je de auto toch niet gebruikt of niet nodig hebt, waarom zou je hem dan niet gewoon verkopen?

Genoeg alternatieven

Er zijn tegenwoordig heel veel alternatieven voor de auto. Naast de traditionele publieke transportmiddelen als de bus, de tram, de trein en de metro zijn er dankzij taxidiensten als Uber nog meer mogelijkheden bijgekomen om je in een stad of dorp te bewegen. Daarnaast is er altijd nog gewoon de oud-Hollandse fiets. Als je eenmaal je auto hebt verkocht, kun je altijd nog een auto huren voor, bijvoorbeeld, een weekje vakantie. Autohuur is een steeds populairder alternatief voor ex-autobezitters, omdat het steeds betrouwbaarder en voordeliger is geworden.  Zo zijn er bijvoorbeeld veel Nederlanders die Goedkoperautohuur.nl gebruiken, omdat de prijzen relatief laag zijn. Maar ook omdat alle aangesloten autoverhuurders een goede reputatie hebben als het gaat om betrouwbaarheid. In België wordt Autoverhuur24.be veel gebruikt, niet alleen vanwege hun grote, diverse aanbod van auto’s, maar ook omdat het mogelijk is om auto’s op te halen in de ene stad en af te leveren in de andere. Dit betekend dat autohuurders niet vastzitten aan 1 locatie, en dus, bijvoorbeeld, van hun woonplaats naar het vliegveld kunnen rijden.

Bron: Pexels

Milieu

In deze tijden van milieudebatten, is de overheid steeds meer bezig met de ecologische voetafdruk proberen te verminderen. Steeds meer bussen in Nederland zijn elektrisch, en andere transportmiddelen zoals de trein en metro hebben al een hele lage uitstoot, zeker gezien het aantal passagiers dat ze vervoeren. Een auto heeft echter wel een impact op het milieu. Steeds meer mensen worden milieubewust, en bedenken manieren om hun steentje bij te dragen. Één voor de hand liggende optie is om je auto in de verkoop te doen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er genoeg alternatieven en met het geld dat je bespaart kan je gebruik maken van het openbaar vervoer!

Ander werk (lease auto, afstand, etc)

Voor veel mensen is een andere baan een reden om de auto te verkopen. Dat heeft er vaak mee te maken dat ze bijvoorbeeld, van hun werk een lease auto krijgen, dat de afstand naar hun werk ineens een stuk kleiner wordt of dat ze vanuit huis kunnen werken. Zo’n verandering in je dagelijkse routine kan ervoor zorgen dat je helemaal geen auto meer nodig hebt. Veel mensen beslissen na het bekijken van de voor- en nadelen, zoals de kostenpost die het vormt, de impact die het heeft op het milieu, en de alternatieven die voor de hand liggen, om hun auto te verkopen.