AutoVerkoopSites.com

Je auto verkopen? Kies ook direct voor een nieuwe autoverzekering

7 januari 2020, Geen categorie

Het is dan eindelijk zover: je bent gereed om de auto van de hand te doen en gaat dat vrijwel zeker hand in hand met de aanschaf van een andere. Er komt dus wel opeens veel op jou af en moet er daarom voor gewaakt worden om geen zaken over het hoofd te zien. Dat is iets dat vooral speelt bij het afsluiten van de nieuwe autoverzekering. Het gaat er namelijk wel om, dat bij het verkopen van de auto, ook alle verantwoordelijkheden worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Voorkom zo een onverwachte “verrassing”

Bij het verkopen van de auto hoort e rook gelijk de overschrijving plaats en moet dat wel gelijk gebeuren. Daarvoor zijn er duidelijke procedures vastgelegd en wordt er zo voorkomen, dat er na de verkoop nog verantwoordelijkheden zullen voortvloeien voor de verkoper. Ook de verzekering zal opgezegd dienen te worden, ook al was het nog niet vervallen. Het opzeggen kan met het overschrijvingsbewijs en wordt in de meeste gevallen het resterend bedrag betaald, teruggestort, na aftrek natuurlijk van alle kosten.

Het gaat er echter vooral om, dat er bij de aanschaf van een andere auto, gelijk een nieuwe goedkope autoverzekering wordt afgesloten. Dat gaat snel en kan er gerekend worden op dezelfde voordelen die je nu eenmaal gewend bent bij jouw verzekeraar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de no-claim korting en levert dat altijd weer een aardige besparing op. Het is trouwens ook een goed idee om voor het afsluiten van de nieuwe verzekering, ook eens even rond te kijken en een vergelijking te maken. Zo ben je er verzekert van, dat er gelijk een juist besluit wordt genomen.

Bij het verkopen van de auto hoort er dus in de meeste gevallen gelijk een nieuwe autoverzekering bij en is het soms zelfs mogelijk, om de “oude” verzekering aan te passen waardoor er voor de nieuwe auto niet weer een verzekering afgesloten dient te worden. Dat levert weer eens een extra voordeel op, maar moet er wel eerst goed worden nagegaan wat de voorwaarden zijn die de verzekeraar hanteert.