AutoVerkoopSites.com

Autoruit vervangen voor de verkoop: verstandig of beter niet doen?

17 december 2019, Blog

Het verkopen van je auto is een spannend moment. Je wilt het meeste voor je auto krijgen, maar tegelijkertijd wil je niet maandenlang wachten voordat de auto verkocht is. Gelukkig zijn er veel manieren om de verkoop te bespoedigen. De autoruit vervangen bij ruitschade is een van de manieren die overwogen wordt en dat is een prima optie. Maar dan moet je wel goedkoop de voorruit vervangen, want anders maak je er verlies op en dat is niet de bedoeling. Bij Autoglas Concurrent vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding, waarbij goedkoop de autoruit vervangen een kwestie van een paar klikken wordt.

Waarom de voorruit vervangen voor de verkoop?

Het verkopen van een schadeauto wordt vaak gezien als moeilijk en lastig. Toch zijn er veel mensen die juist naar een auto met schade zoeken, omdat de vraagprijs van deze modellen vaak lager is. Handige klussers kunnen vaak makkelijk de schade verhelpen, waardoor zij een prima auto rijden zonder daar het volle pond voor te betalen.

Bij schade aan de voorruit wordt het net even een ander verhaal. Wanneer het een gekitte voorruit is, zal de gemiddelde klusser niet direct het gereedschap klaarleggen. Het vervangen van een voorruit die gekit is, is namelijk een klus die uitsluitend voor de experts voorbehouden is. Wordt de voorruit onjuist vervangen, dan kan deze losschieten tijdens abrupt remmen. Ook kan een verkeerd gemonteerde voorruit gaan lekken.

Vandaar dat schadeauto’s met autoruitschade net even wat vaker blijven staan. Zeker wanneer het afkeur is. Dit is het geval wanneer de autoruitschade in de voorruit van de auto zit, in het zichtveld van de bestuurder en:

  • Een ster betreft met een diameter van meer dan 20 millimeter
  • Een vertakte scheur betreft

Goedkoop de voorruit vervangen voordat de auto te koop aangeboden wordt

Daarom is het verstandig om de voorruit te laten vervangen voordat de auto op de markt gezet wordt. Maar dan is het wél belangrijk dat je niet te veel betaalt voor de nieuwe voorruit. Wanneer je meer dan €¬ 750 betaalt voor een nieuwe voorruit en de auto wordt hierdoor €¬ 500 meer waard voor de potentiële koper, dan gaat er immers iets verkeerd.

Daarom wordt er steevast gekozen voor after market autoglas in deze situaties. De kwaliteit van het autoglas is exact gelijk aan het merkglas van de dealer, maar er is geen merklogo gebruikt. Dit is voor de gemiddelde leek niet te zien en het is ook niet belangrijk, omdat het autoglas aan de hoogste eisen voldoet. Alleen wordt goedkoop de autoruit vervangen zo een stuk makkelijker. Een gemiddelde voorruit voor een Volkswagen Passat kost namelijk nog geen €¬ 150. En dat betekent dat het wel heel makkelijk wordt om goedkoop de voorruit te vervangen en vervolgens het volledige bedrag terug te verdienen tijdens de verkoop!

Wel of niet goedkoop de voorruit vervangen voor de verkoop?

Vergelijk vooral de modellen eens die je op het internet kunt vinden. Zie je dat de schadeauto’s van jouw type veel minder opleveren dan de modellen die wel in orde zijn? Dan is het vervangen van de voorruit een sterke zet, omdat je hier nagenoeg altijd winst op maakt en je verkoopt de auto vele malen sneller.