AutoVerkoopSites.com

Welke factoren spelen een rol bij het vergelijken van autoverzekeringen?

27 februari 2020, Algemeen

In Nederland is een autoverzekering een wettelijk verplichte verzekering, als je ook daadwerkelijk de weg op wilt met je auto. Maak je een ongeluk in het verkeer, dan zorgt de verzekering ervoor dat de schade van beide voertuigen wordt gedekt.  Een autoverzekering neemt de kosten op zich waarvoor de bestuurder aansprakelijk is.

Dankzij deze verplichting hebben alle verkeersdeelnemers de garantie dat ze een schadevergoeding ontvangen bij een verkeersongeluk. Naast de schade die je aan anderen kunt veroorzaken is ook mogelijk dat je schade aan je eigen auto krijgt. Hiervoor kun je een ruimere verzekering laten afsluiten maar dit is niet verplicht. Ben je dus van plan een autoverzekering af te sluiten? Dan is het verstandig om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

afbeelding_berekenenvanpremievoorautoverzekering

 

Autoverzekering vergelijken

Een autoverzekering kun je vergelijken door te stappen naar verschillende aanbieders en offertes aan te vragen. Maar een snellere manier is door autoverzekeringen online te vergelijken. Dit kun je doen op Diks.nl. Diks.nl heeft meer dan 48 jaar ervaring en kunnen consumenten dus helpen als het gaat om het vergelijken van verzekeringen. Zij helpen niet alleen met autoverzekeringen, maar ook met woonverzekeringen of zakelijke verzekeringen. Op diks.nl vinden bezoekers een onafhankelijke vergelijking van verschillende verzekeraars.

De voordelen van een autoverzekering:

  • Je dekt schade hiermee af welke je kan veroorzaken bij anderen.
  • Je rijdt comfortabeler als je weet dat je goed gedekt bent.
  • Experts van de verzekeraar staan je bij.

Ten slotte is het verplicht een autoverzekering te hebben in Nederland als je wilt rijden.

Waarop letten bij het vergelijken van autoverzekeringen

Ben je van plan om een autoverzekering af te sluiten? Dan zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden.  Bij een autoverzekering kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen. Deze zijn de WA-dekking, beperkt casco of volledige casco dekking.  Kies een dekking die past bij jouw voorkeur.

De WA- autoverzekering is verplicht en verzekert je tegen schade aan anderen. Meestal kies je voor een WA-verzekering voor auto’s vanaf 10 jaar oud vanwege de lagere waarde. De beperkt casco dekt naast de schade aan anderen ook schade die is toegebracht door bijvoorbeeld een storm. De volledige casco dekking is de meest uitgebreide all riskdekking. Als je schade zelf veroorzaakt, vergoedt all risk óók schade aan de eigen auto.

Een ander factor waarop je moet letten is de premie van je autoverzekering. De premie kan bij elke aanbieder verschillen en is ook afhankelijk van waar je woont of hoe oud de auto is. Kijk niet alleen naar de prijs en dekking, maar ook naar de voorwaarden van autoverzekeringen.

Ben je all risk verzekerd en rijd je je auto total loss, dan bepalen de voorwaarden hoeveel je terugkrijgt. Sommige autoverzekeringen vergoeden de dagwaarde, andere de nieuwwaarde. Let ook op het standaard eigen risico bij de autoverzekering dat je zelf betaalt bij schade. Verder bestaat er ook de inzittendenverzekering. Heb je een gezin of anderen die gebruik maken van je auto. Dan is het belangrijk om zo een verzekering te overwegen.

Met deze verzekering verzeker je jezelf en je passagiers voor de financiële gevolgen van een verkeersongeluk. Een aanvullende factor waarop je ook moet letten is de pech hulpdekking. Deze is niet verplicht maar is wel handig om af te sluiten. Maar ook dit verschilt per aanbieder. Sommige aanbieders bieden pech hulp tijdelijk gratis aan. Je kunt ook gewoon lid worden van een pech hulpdienst of gebruikmaken van ‘losse’ pech hulp.

Zoals je ziet moet je dus letten op verschillende factoren als je een autoverzekering wilt afsluiten. Al deze factoren kunnen ook verschillen per aanbieder. Zorg dus ervoor dat je je auto laat verzekeren bij een aanbieder waar jij voordeel uit haalt en die aansluit bij jouw persoonlijke wensen.