U
h
Z

Total-loss auto verkopen

Vraag vrijblijven een bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Total loss auto verkopen

Ontdek de waarde

Total loss auto inkopers

Hou je van keuzes en meerdere opties? Vergelijk onderstaande auto verkoop sites en vraag een vrijblijvend bod op!

 

Autovendi.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Autovendi is een wat minder bekende speler dan andere partijen, maar het biedt exact dezelfde dienst. Het bedrijf is alleen met name gefocust op auto’s en geen andere voertuigen. Binnen 24 uur je auto verkopen is daarom ook hier mogelijk. 100% gratis en betrouwbaar je auto verkopen kan hier.

 

Autovendi.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto’s
Geen andere voertuigen
Minder bekend in Nederland

247autoverkopen.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

247autoverkopen.nl is een kleinere speler in de auto opkoopmarkt. Ook deze partij koopt auto’s in, maar ook alleen auto’s en geen andere voertuigen. Zo kan je hier eenvoudig je tweedehands auto verkopen, maar ook je sloop of schade auto bijvoorbeeld. Binnen 24 uur krijg je vrijblijvend een bod binnen!

 

247autoverkopen.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto’s
Koopt alleen auto’s
Geen andere voertuigen
Kleiner dealernetwerk

Marktplaats.nl

Bekijk Reviews Plaats Advertentie

Marktplaats Auto’s is de optie om zelf je auto te verkopen door middels van een advertentie. Marktplaats is het grootste platform auto’s te kopen en te verkopen. Dagelijks worden er duizenden auto’s verkocht. Door een advertentie aan te maken, heb je een grote kans je auto te kunnen verkopen.

 

Marktplaats.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Kans op hogere prijs
+ Groot aantal kopers actief
Kosten aan verbonden
Vreemde aan de deur
Duurt lang voordat verkocht is

Auto total loss verkopen

Na een zware aanrijding kan het gebeuren dat de auto total loss wordt verklaard. Dat betekent in ieder geval al dat de auto niet meer aan het verkeer deel mag nemen en vaak met een sleepauto vervoerd moet worden. Verkoop van zo een auto is dan voor velen de enige mogelijkheid en kan je er altijd nog een aardig bedrag voor krijgen. Het ligt er allemaal aan wat er precies beschadigd is aan de auto en wat er allemaal nog gebruikt kan worden.

Auto economisch total loss en dan?

Een auto kan of technisch, of auto economisch total loss worden verklaard. Bij het eerste geval is de schade zo intensief dat reparatie gewoon niet meer mogelijk is, ook al zou je er nog zoveel geld tegenaan willen gooien. De deformatie is vergaand en kan zelfs de beste werkplaats daar niets meer aan doen. Er is echter soms ook sprake van economisch total loss. Zoals de naam misschien laat vermoeden, zijn zulke auto’s technisch wel te repareren, maar zullen de kosten daarbij zo hoog oplopen in vergelijking met de waarde van de auto, dat het als niet rendabel wordt geacht om de stap te nemen. De beoordeling om welke vorm van total loss het gaat wordt vaak door de verzekering gedaan en krijg je er ook een verklaring bij. Wie het beter aan wilt pakken, kan ook een auto taxatie laten maken. Het is anders wel moeilijk om een prijs vast te kunnen stellen. Door een taxatie wordt de waarde auto total loss berekend.

Aan wie de total loss auto verkopen?

Na het hebben bepaald van een richtprijs (door taxatie of gewoon een schatting te maken van de waarde van alle bruikbare componenten) is het tijd om op zoek te gaan naar een koper. Die zal je niet snel vinden onder een particulier, maar zijn het de bedrijven die wel brood zien in een total loss auto. Als sloop vertegenwoordigd zo een auto nog altijd een grote waarde, maar kan zo een economisch total loss verklaarde auto door zo een bedrijf wel winstgevend gerepareerd worden. Er zijn echter altijd nog particulieren die zo een total loss auto willen kopen. Probeer daarom toch een advertentie te plaatsen, maar dien je er wel rekening mee te houden dat het wel een tijdje kan duren voordat er zich een koper aan zal melden.

Omdat het verkopen van een total loss auto niet tot een “normale” gerekend kan worden, behoord het in de meeste gevallen tot het domein van opkopers. Dat kunnen autosloperijen zijn, maar ook herstelbedrijven die de auto voordelig weer rijklaar kunnen maken. Er is dus wel wat keuze om een goede prijs te krijgen wanneer de auto total loss verklaard is en probeer je door wat speurwerk of het in handen krijgen van een taxatierapport dat bewerkstelligd te krijgen. Indien het echt om een schadeauto gaat, dan kan je het beste een schadeauto inkoper benaderen, gezien hun hier de expertise voor in huis hebben om een goed bod uit te brengen.

Autoverkoopsites.com - Altijd Gratis, Altijd Vrijblijvend