U
h
Z

Auto taxeren

Vraag vrijblijven een bod op

✔ Binnen 24 uur prijs binnen
✔ Geheel vrijblijvend
✔ Snel en veilig

Auto verkopen

Krijg snel een bod binnen

Auto verkoop sites

Hou je van keuzes en meerdere opties? Vergelijk onderstaande auto verkoop sites en vraag een vrijblijvend bod op!

 

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Ikwilvanmijnautoaf.nl is onze favoriete keuze als jij snel je auto wilt verkopen. Wie heeft de reclame van dit bedrijf nog niet gezien? Niet voor niks is deze aanbieder de beste keuze van 2020!

Ikwilvanmijnautoaf.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen caravan etc.

Autovendi.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Autovendi is een wat minder bekende speler dan andere partijen, maar het biedt exact dezelfde dienst. Het bedrijf is alleen met name gefocust op auto's en geen andere voertuigen. Binnen 24 uur je auto verkopen is daarom ook hier mogelijk. 100% gratis en betrouwbaar je auto verkopen kan hier.

Autovendi.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Geen andere voertuigen
- Minder bekend in Nederland

Wijkopenautos.nl

Bekijk Reviews Vraag Bod op

Wijkopenautos.nl is een grote speler in Europe met de focus op België, Nederland en Duitsland. Wijkopenautos heeft een dealernetwerk van 10.000+ garages en koopt diverse soorten auto's. Via deze aanbieder krijg je binnen 24 uur een gegarandeerd bod op je auto.

Wijkopenautos.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Binnen 24 uur
+ Gratis & Vrijblijvend
+ Alle soorten Auto's
- Koopt alleen auto's
- Geen auto's ouder dan 15 jaar oud

Marktplaats.nl

Bekijk Reviews Plaats Advertentie

Marktplaats Auto's is de optie om zelf je auto te verkopen door middels van een advertentie. Marktplaats is het grootste platform auto's te kopen en te verkopen. Dagelijks worden er duizenden auto's verkocht. Door een advertentie aan te maken, heb je een grote kans je auto te kunnen verkopen.

Marktplaats.nl

Samenvatting Aanbieder

+ Kans op hogere prijs
+ Groot aantal kopers actief
- Kosten aan verbonden
- Vreemde aan de deur
- Duurt lang voordat verkocht is

Auto Taxeren

De waarde van een auto is nog altijd een punt van discussie, vooral wanneer het aankomt op het moeten onderhandelen over de hoogte van de (ver)koopprijs. Naast het verkopen van de auto, is het ook nodig om op de hoogte zijn van de waarde van de auto voor het bepalen van de hoogte van de verzekeringspremie of het uitkeren van een schadevergoeding. Een auto taxeren is daarom ook aan strenge regels verbonden en mag niet een ieder zich zonder meer ermee bemoeien.

Taxatie auto

Even snel de auto bezichtigen en een waarde er aan geven is er helemaal niet bij en dient elke taxateur ook officieel voor die functie erkend te zijn. Daar zijn tal van regels aan verbonden en moet er ook veel kennis aanwezig zijn over alles wat er zich binnen de autowereld afspeelt. Om de waarde van een auto in te kunnen schatten, zullen de laatste ontwikkelingen op de markt bekend moeten zijn. Daar houdt het niet op omdat ook de prijzen van de verschillende hoofdcomponenten van de auto zoals de motor en de versnellingsbak bekend moeten zijn. Alleen zo kan de waarde worden voor sloop– of schadeauto’s.En over schadeauto’s gesproken: de reparatiekosten dienen allemaal ook meegenomen worden bij de beoordeling. Er wordt door zo een taxateur daarom ook nauw samengewerkt met tal van andere partners en moet in het taxatie auto rapport duidelijk aangegeven zijn welke punten van de auto allemaal beoordeeld zijn. De opbouw om te komen naar de waardebepaling dient dus duidelijk te zijn en mag er geen sprake zijn van onduidelijkheden. Indien de auto door een ander wordt getaxeerd, zal er geen noemenswaardig verschil mogen zijn tussen de bepaalde taxatiewaarden.

Auto taxatie | Wie betaald?

Er gaat nogal wat werk in zitten bij zo een taxatie en is dat ook te merken aan de kosten die er aan verbonden zijn. Taxatie van een auto vindt daarom pas plaats wanneer er sprake is van bijzondere omstandigheden zoals schade waar de verzekeringsmaatschappij voor moet betalen. Die zullen op zoek zijn naar en objectieve manier om de waarde van zo een auto te bepalen en wordt er een taxateur ingeschakeld. Ook voor auto’s die een hoge waarde vertegenwoordigen, is het gebruikelijk dat er een taxatierapport aanwezig moet zijn bij de verkoop. Er zijn overigens verschillende vormen van taxatie mogelijk en zijn er daarvoor ook aparte taxateurs nodig. Voor het bepalen van de waarde van een klassieker zal er een andere manier van beoordeling gebruikt moeten worden dan in het geval van schade.

Taxatierapport auto

Taxatie van de auto komt doorgaans pas voor wanneer er dus sprake is van bijzondere omstandigheden. Bij de taxatie worden tal van punten kritisch bekeken en kan er een grote waarde gehecht worden aan het uitgebracht rapport. In de meeste gevallen is het de verzekering die zo een taxateur inschakelt, maar kan ook een iedere die daar de behoefte aan heeft er eentje inhuren. Tegenwoordig kan je ook eenvoudig een auto taxatie online laten uitvoeren. Het wordt steeds makkelijker gemaakt. Gratis auto taxatie bestaat niet echt, je kunt een bod op vragen bij auto opkopers door middel van een online auto taxatie waardoor je een indicatie hebt wat de auto waard is, maar alleen een auto taxeren gratis rapport opvragen kan niet zomaar.

Autoverkoopsites.com - Altijd Gratis, Altijd Vrijblijvend