AutoVerkoopSites.com

Hoe kies je het juiste rouwtransport

6 mei 2019, Blog

Het overlijden van een dierbaar familielid of vriend is altijd pijnlijk en iets waar je dagen tot zelfs jaren mee zit. Helaas moet je ook tijdens deze onplezierige tijd denken aan praktische zaken zoals de begrafenis. Bij het regelen van een begrafenis komt er namelijk heel wat bij kijken. Heel belangrijk is het rouwvervoer, welke auto’s gaan allemaal mee in de stoet en waarom. Hier vertellen we over de verschillende soorten rouwauto’s en waar je allemaal nog rekening mee moet houden bij het uitzoeken van geschikt vervoer.

Verschillende rouwauto’s

Wanneer er gesproken wordt over rouwvervoer, dat heeft men vaak de bekende lijkwagens in gedachten. Wat mensen niet weten, is dat je meerdere soorten lijkwagens hebt om uit te kiezen. De eerste is natuurlijk de bekende lijkwagen, die eruit ziet als een normale auto, maar dan met een extra grote ruimte voor de kist. Heel wat mortuaria gebruiken deze lijkwagens ook om het lijk op te halen vanuit huis of andere plek. Meestal zijn dit auto’s die niet meer gebruikt worden voor begrafenissen of speciaal voor lijkenvervoer naar het mortuarium bedoeld is.

Een andere bekende rouwauto, is de zogenaamde flower car; een auto die qua bouw veel lijkt op de normale lijkwagen, maar aan de achterkant geopend is, zodat je de kist kan zien. Meestal zitten er dan heel wat bloemen op en rondom de kist, vandaar ook de naam.

Behalve deze standaardtypen, zijn er heel wat andere voertuigen die van tot tijd worden gebruikt bij rouwtransport en voor een aparte, unieke rouwstoet zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een stoet van motorrijtuigen, een campervan, een SUV, oldtimers, een koets, enz. In deze gevallen is het vaak de wens van de overledene geweest om met zulke aparte vervoersmiddelen te komen. Wil je ook kiezen uit een groot aantal rouwauto’s, kijk dan op Jouwrouwauto.nl.

Andere overwegingen

Behalve een voertuig voor het vervoeren van de kist, moet je natuurlijk ook denken aan transport van de familie en andere bezoekers naar de begraafplaats. In de meeste gevallen wordt er een lijkwagen ingezet voor vervoeren van de kist en daarachter enkele limousines of andere luxe auto’s voor directe familieleden. Dit is natuurlijk niet verplicht, je kan ook alleen een lijkwagen inhuren en met eigen vervoer naar de begrafenis gaan.

Verder zou je kunnen overwegen om bijvoorbeeld een of meerdere bussen in te zetten, vooral als er heel wat mensen verwacht worden en de begrafenis op een veraf gelegen plek is. Dit is handiger en maakt dat dierbaren tot het laatst nog erbij kunnen zijn.