AutoVerkoopSites.com

5 tips bij het kopen van een oldtimer

29 april 2019, Blog

Als autoliefhebber moet je zeker gehoord hebben van oldtimers, auto’s waarvan de productie al jaren geleden is stopgezet. In de meeste gevallen zijn deze auto’s een fortuin waard en heb je overal in de wereld mensen die het tot hun hobby hebben gemaakt om oldtimers op te kopen en te restaureren. Ben je ook zo een oldtimer fan en denk je eraan je eerste auto te kopen, dan zijn er een aantal dingen waarop je goed moet letten.

Vermijd roest

Het eerste dat een ervaren opkoper van oldtimers je als advies gaat geven, is om goed na te denken over een aankoop, als de oldtimer roestplekken vertoont. Gaat het om kleine vlekken hier en daar, dan kan je nog overwegen en eventueel over de prijs onderhandelen. Zijn de roestplekken groter en is de auto op bepaalde plekken zelfs aangevreten, dan kijk je liever uit naar een andere oldtimer. Waarom zeggen we dat? Een oldtimer met veel roestplekken op de body, zal vervanging nodig hebben, wat ervoor zorgt dat je het authentieke aan de auto verliest. Daarnaast kunnen de vele roestplekken een indicatie zijn dat de vorige eigenaar weinig heeft gedaan aan onderhoud en dat er dus meer mankementen kunnen zijn. Blijf dus ver van roestige oldtimers.

Kies het juiste model

Als hobbyist begrijpen we natuurlijk je gevoelens bij het zien van een prachtmodel, maar laat je daardoor niet verleiden. Denk eerst goed na over de onderdelen en hoe makkelijk je deze kunt vinden. Ga dus niet voor oldtimers waarvan de onderdelen bijna niet meer te vinden zijn en dus erg duur zijn. In de meeste gevallen is een oldtimer vanaf de jaren ’80 veilig, als het aankomt op onderdelen vinden.

Ga de verzekeringsopties na

Het verzekeren van een oldtimer gaat net wat anders dan een normale auto. Vaak zijn er ook speciale premies en voorwaarden verbonden aan het verzekeren van een oldtimer. Informeer naar deze dingen en ga voor jezelf na of de maandelijkse verzekeringen wel in je budget passen.

Hou rekening met reparatie en onderhoud

Oldtimers zijn letterlijk hele oude auto’s. Dit betekent dat je moet rekenen op regelmatige reparatie en onderhoud, vooral als de auto bij aankoop al mankementen had. Overweeg of je instaat bent deze reparaties zelf te kunnen of dat je een deskundige restaurateur nodig hebt. In het laatste geval moet je dan ook nagaan hoever deze restaurateur van jouw woonplaats is. Bepaal wat het je allemaal gaat kosten en of het wel in je budget past.

Vraag deskundig advies

Kom je er na al deze tips toch niet uit, dan raden we je aan om hulp te vragen bij een deskundige taxateur. Deze persoon zal je precies kunnen zeggen wat de oldtimer op dat moment waard is.

Moeilijk is het dus niet om een goede deal te sluiten bij het kopen van een oldtimer. Past een eigen oldtimer niet in je budget, maar wil je toch ervan genieten. Huur dan eentje op Oldtimerhuren.net.