AutoVerkoopSites.com

Foodtruck kopen of huren: wat is beter?

10 mei 2019, Blog

De business van foodtrucks is enorm en wordt elk jaar steeds groter. Niet verwonderlijk eigenlijk, aangezien deze mobiele shops heel wat voordelen hebben, zowel voor de eigenaar als voor klanten. Ben jij ook aan het overwegen om een foodtruck business te beginnen, dan is de eerste vraag die je jezelf moet stellen of je een foodtruck gaat kopen of huren. Meestal is dit afhankelijk van je beginsituatie en lange termijn plannen.

Foodtruck huren

Een foodtruck huren in plaats van eentje te kopen kan om een aantal redenen voordelig uitvallen. Je zou huur moeten overwegen als je nog nieuw bent in deze business, weinig ervaring hebt en het allemaal nog wilt uitproberen. Een gehuurde foodtruck geeft je de flexibiliteit om te experimenteren met menu’s en marketingstrategieen, zonder teveel financieel risico te lopen. Is je concept bijvoorbeeld niet aangeslagen of ben je tot de ontdekking gekomen dat de foodtruck business toch niets is voor jouw, dan kan je de foodtruck na afloop van de huurperiode gewoon weer teruggeven. Zo heb je geen grote investering vast in een foodtruck die je later toch niet gaat gebruiken.

Een gehuurde foodtruck is ook een optie voor mensen die ergens al een eettent hebben staan, maar mobiel willen zijn om meer klanten te bereiken. Dit is vooral aan te raden als je nog niet zeker bent van het slagen van deze strategie of gewoon voor een korte tijd gebruik wilt maken van deze mobiliteit, bijvoorbeeld tijdens een festival.

Denk je eraan om te gaan voor deze huuroptie, kijk dan eerst op Foodtruckbooking.nl, waar je voldoende keuze hebt en snel een voordelige deal kan sluiten.

Foodtruck kopen

Wanneer moet je gaan voor een grotere investering, een foodtruck kopen? In feite is een aankoop beter als je echt helemaal zeker bent van je zaak, de items op je menu getest zijn en ook in de smaak vallen bij klanten en je ervan overtuigd bent dat je voor de komende 5 10 jaren in deze business blijft. Het voordelige aan kopen is dat je je foodtruck op maat kan laten leveren, zodat het helemaal aan je eisen voldoet. Dit kan je niet met een gehuurde foodtruck. Wat je in deze ook zou kunnen overwegen, is de optie van lease waarbij de foodtruck op het eind je eigendom wordt. Zo zet je niet in 1 keer een bedrag ergens vast en is de foodtruck op het eind toch van jouw.

Wat is dus beter? Dat kan niet zo makkelijk beantwoord worden, omdat veel afhankelijk is van je situatie en toekomstplannen. Denk er dus goed over na wat je van de business wilt maken en neem dan zelf een besluit.