AutoVerkoopSites.com

6 tips bij de aanschaf van een oldtimer

25 juni 2019, Blog

De aanschaf van een oldtimer is natuurlijk een behoorlijke investering; niet alleen wanneer het om geld, maar ook wanneer het om je tijd gaat. Het is geen aanschaf die je zomaar even €˜tussendoor’ wilt doen; en je wilt hier zeker wel even goed over nadenken. We geven je dan ook graag een aantal handige, praktische tips wanneer het om de aanschaf van een oldtimer gaat.

Voertuig

1. Tijdelijke autoverzekering

Hoewel jouw oldtimer misschien geen tijdelijke auto is, kan een tijdelijke autoverzekering wel belangrijk zijn; zeker wanneer je de auto alleen in bepaalde periodes gebruikt. Een mooie cabrio waar je alleen in de zomermaanden mee rijdt bijvoorbeeld. In dit soort gevallen is het verstandig om een tijdelijke autoverzekering zoals de goedkope autoverzekering van Diks af te sluiten.

2. Breng je wensen en behoeften in kaart

Bij de aanschaf van een oldtimer spelen emoties, herinneringen en verlangens natuurlijk een grote rol. Maar ook praktische overwegingen zijn belangrijk. Een tweezits cabrio is bijvoorbeeld niet zo handig wanneer je ook met de kinderen op pad wilt. Breng deze wensen en behoeften goed in kaart voordat je op zoek gaat naar jouw toekomstige oldie.

3. Kijken en vergelijken

Doe uitgebreid onderzoek en laat je van te voren goed informeren; zeker wanneer je voor het eerst aan een klassieker begint. Van vintage tijdschriften tot informatieve gesprekken bij auto clubs: alle beetjes helpen. Neem vervolgens de tijd om prijslijsten en informatie te vergelijken en bezoek verschillende markten en beurzen om zoveel mogelijk opties onder ogen te hebben gehad voordat je een daadwerkelijke keuze maakt.

4. Geef jezelf de tijd

Hoewel je al snel de neiging hebt om helemaal verliefd te worden op een specifieke oldtimer en direct tot verkoop over te gaan, is het beter om eerst meerdere oldtimers te bezichtigen. Neem wat afstand om de feiten te onderzoeken; de eerste auto hoeft niet altijd de beste te zijn.

5. Neem een expert mee

Het is bij het kopen van een auto altijd verstandig om een extra set ogen mee te nemen: en zeker wanneer het om een oldtimer gaat. Heb je zelf wat minder verstand van deze klassiekers? Ga dan op zoek naar een expert wanneer het om de oldies gaat die samen met jou kan kijken of jouw top 3 inderdaad de moeite (en het geld) waard is. Je vindt deze experts bijvoorbeeld bij specifieke oldtimer of autoclubs.

6. Controleer de papieren

Niet alleen het plaatwerk en de mechaniek zijn belangrijk; de papieren spelen een net zo grote rol. Laat de papieren altijd door een expert controleren voordat je tot aankoop overgaat.