AutoVerkoopSites.com

Een motor online verkopen

8 juli 2019, Blog

Een autoverkoopsite is een online website waar mensen hun tweedehandse, kapotte en sloopauto’s kunnen verkopen. Heel wat particulieren, sloopbedrijven en zelfs monteurs komen dagelijks op zo een website om naar de aangeboden auto’s te kijken. Sommigen kopen de auto’s op omdat ze het weer rijklaar kunnen maken en anderen kopen de auto’s op omdat ze de onderdelen ervan kunnen gebruiken. Maar hoe doe je als je een motor wilt verkopen dat beschadigd is? Dat is geen probleem op zulke sites.

Verkoop sites vergelijken

Hoe kies je voor een verkoop site die op jouw wensen aansluit met zoveel keuze in online verkoopsites? Je kunt beginnen om jezelf af te vragen wat voor jou het belangrijkst is. Wil je je motor snel verkopen, of wil je een hoge prijs ervoor? Door verschillende vragen te stellen krijg je een beter beeld met wie je zaken wilt doen. Ook heeft elke site zijn eigen voorwaarden als je jezelf en je voertuig bij hen inschrijft. Je kiest voor een site die inspeelt op jouw wensen en waarmee jij tevreden bent. Sommige websites zijn alleen geschikt om tweedehandse voertuigen te verkopen en bij anderen kun je alleen sloop- of schadvoertuigen verkopen. Hierop moet je dus wel letten.

Auto verkopen op autoverkoopsites

Voordat je de auto te koop kunt aanbieden moet je eerst weten wat de waarde ervan is. Zo kun je makkelijker de prijs van de auto bepalen. Wil je dus een auto met een beschadigde motor  verkopen,  dan moet je er rekening mee houden dat je niet al een te hoge prijs hiervoor kunt vragen.  Mensen kopen sloop of schade auto’s omdat ze het weer rijklaar kunnen maken of omdat ze de onderdelen ervan losmaken en door verkopen of zelf gebruiken. De waarde van auto met schade is aanzienlijk niet zo hoog. Het kan dus een beetje uitdagend zijn om het te verkopen. Het is belangrijk dat je kunt aangeven hoe groot de schade van de motor is. Ook gaan kopers soms met je willen onderhandelen, ook daarop moet je voorbereid zijn.

Sommige mensen vragen zich wel af of ze een kapotte motor kunnen verkopen. Dat is mogelijk ja. Je moet eerst weten wat de dagwaarde is van de motor. De dagwaarde van een motor geeft de waarde aan van een motor op de dag dat het wordt berekend. De motor dagwaarde kun je zelfs online op Motordagwaarde.nl berekenen en dit kun vanuit je huis doen. De dagwaarde kun je dus zeker  gebruiken als richtlijn om een verkoopprijs te bepalen.