AutoVerkoopSites.com

4 tips om autoschade te voorkomen

19 augustus 2019, Geen categorie

We hebben allemaal een grondige hekel aan autoschade. Onze auto is immers een van onze meest waardevolle bezittingen. Voor sommigen is het zelfs hun grote trots, in welk geval schade al helemaal pijn doet. Maar we denken bij schade zonder aanwezige of aanwijsbare andere partij die schuld heeft ook snel aan de verkoopwaarde van onze auto.


Elke schade die niet gerepareerd wordt gaat immers ten koste van inruilwaarde of verkoopprijs die je kunt ontvangen wanneer je de wagen van de hand doet. Laat je de schade wel repareren, dan gaat dat ten koste van de no-claimkorting van je autoverzekering. Wij geven je 4 tips om autoschade te voorkomen.

Verlaag snelheid en vergroot afstand bij losse kiezels op de weg

Zoab ofwel asfaltbeton is een uitstekende uitvinding. Het zorgt er namelijk voor dat we bij hevige regenval fatsoenlijk zicht blijven houden onderweg. Maar het heeft ook een voornaam nadeel. Omdat zoab een open structuur heeft om water weg te kunnen laten lopen, raken er gemakkelijk steentjes uit het asfalt los. Wanneer deze opspringen, kunnen ze bijvoorbeeld autoruitschade veroorzaken. Hoewel je dat prima kunt laten repareren bij Glasgarage, loop je die schade natuurlijk liever niet op. Het helpt om je snelheid te verlagen wanneer je ziet dat er losse kiezels op het wegdek liggen. Vergroot ook de afstand met je medeweggebruikers, zodat je de kans verkleint dat stenen die door hun wielen gelanceerd worden tegen jouw auto aan komen.

Extra opletten wanneer je een elektrische auto hebt

Wees extra alert op je omgeving wanneer je in een elektrische auto rijdt. Deze produceren namelijk veel minder geluid dan auto’s met een benzine- of dieselmotor. Daarmee is de kans dus groter dat een voetganger of fietser je niet hoort aankomen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Schade aan autoruit

Winterbanden zijn geen overbodige luxe

Natuurlijk wonen we niet in een land waar in de winter pakken sneeuw valt. Dat betekent echter niet dat het geen zin heeft om winterbanden onder je auto te hebben in de koudere periodes van het jaar. Meer grip op de weg betekent immers ook minder kans op ongelukken. Er valt er niet veel sneeuw in Nederland, wanneer die sneeuw wel valt hebben we meteen chaos in het verkeer. Voorkom dat jij in het nieuws komt als een van die bestuurders die door gladheid van de weg geraakt is.

Let goed op waar je parkeert

Hoe vaak hoor je niet dat iemand die zijn auto ergens parkeert bij terugkomst een beschadigde auto aantreft zonder briefje met contactgegevens van de schuldige? Natuurlijk kun je je auto niet bewaken en ben je aan de omgeving overgeleverd. Let daarom extra goed op waar en hoe je parkeert. Loop liever enkele tientallen meters verder als je daardoor kunt parkeren op een stuk waar weinig andere auto’s staan. Parkeer niet op een plek waar fietsers vlak langs je auto komen. Zorg ook dat je netjes in het midden van het parkeervak staat, want hoe dichter tegen de lijn, hoe dichter een andere auto naast de jouwe kan komen te staan.