AutoVerkoopSites.com

Tips voor het verkopen van je auto

23 maart 2018, Geen categorie

Bijna elke auto eigenaar wordt vroeg of laat geconfronteerd met de vraag de auto te verkopen. Eenmaal zo ver wil je natuurlijk het onderste uit de kan halen en ervoor zorgen dat het aangeboden bedrag zoveel als mogelijk de marktwaarde benadert.

Ken de waarde van jouw auto

Dat is misschien wel de belangrijkste tip. Door het laten bepalen van de dagwaarde (kan geheel gratis online) en de prijzen van soortgelijke auto’s te vergelijken op diverse verkoopsites krijg je een heel goed beeld van de prijs die je kunt vragen. Wat altijd ook meehelpt hierbij is de aanwezigheid van alle relevante stukken betreffende onderhoud en reparaties. Door zelf een kentekencheck te laten uitvoeren krijg je immers de beschikking over alle verrichte werkzaamheden en de kilometerstand. Door dit vooraf aan te geven bij de verkoop schept dit een grote mate van vertrouwen welke zeker in de drukke markt voor tweedehandse auto’s doorslaggevend kan zijn.

Speel ook in op eventuele accessoires die aanwezig zijn

Een setje gave sportvelgen of een puike stereo installatie zijn altijd wel zaken die kunnen meehelpen de koper over de streep te trekken. Zorg er dan ook voor dat bij een advertentie dat ook duidelijk kenbaar wordt gemaakt. Zet ook wat foto’s erbij en zorg er ook voor dat de auto er helemaal netjes eruit ziet. Een deukje of een scheurtje in de bekleding zijn lang niet zo erg als wanneer de auto er ook nog vuil uitziet.

Met deze tips over de verkoop van je auto zal het zeker wel lukken om snel tot de verkoop over te gaan tegen een voordelige prijs.

 

Tweedehands auto verkopen op marktplaats

Voor de verkoop van tweedehandse auto’s zijn er tal van websites te vinden waar een ieder de mogelijkheid heeft om zijn auto te verkopen. De meeste van deze site’s zijn ook nog geheel gratis en is deze manier van verkopen zeer populair. Via het internet bereik je immers een heel groot publiek omdat het internet helemaal geen luxe meer is en bijna een ieder er toegang tot heeft. Het gaat er nu wel erom dat niet elke verkoopsite het zelfde aantal bezoekers kent. Door een tweedehands auto te verkopen op marktplaats ben je gelukkig wel verzekert van een groot aantal bezoekers.

Bezoekers op de site zijn heel doelgericht

Verreweg de meeste bezoekers op marktplaats zijn op zoek naar een bepaalde item. Ook voor tweedehandse auto’s zijn er een groot aantal bezoekers en weet je zeker dat men zeker ook naar jouw advertentie zal kijken. Heel handig op marktplaats is ook dat het aantal bezoekers dat is jouw advertentie heeft bekeken ook zichtbaar is. Zo kun je altijd nog wat aanpassingen verrichten aan de advertentie.

 

Marktplaats biedt de optie om je advertentie extra op te laten vallen

Voor wie helemaal geen kansen wilt nemen biedt marktplaats de optie aan om jouw advertentie extra op te laten vallen. Zo zal een bezoeker veel eerder naar jouw advertentie kijken met als resultaat een grotere kans tot verkoop.

Een tweedehands auto verkopen op marktplaats is heel voordelig vanwege het groot aantal bezoekers. En indien je extra snel jouw auto wilt kwijtraken is er nog de optie om jouw advertentie extra te laten opvallen.

Tweedehands auto verkopen aan de garage

Je tweedehandse auto kun je op verschillende manieren kwijtraken. Het populairst is particuliere verkoop waarbij de eigenaar zelf advertenties plaatst en ook met de potentiële kopers zal moeten onderhandelen over de prijs. Dat is misschien ook het lastigste gedeelte van de verkoop omdat je eigenlijk wel wat tijd kwijt bent en je geduld weleens op de proef zal worden gesteld. Indien je bovendien niet opgewassen bent tegen de vele argumenten die er zullen worden aangehaald om de prijs omlaag te krijgen is de kans groot dat je met een veel lagere prijs dan verwacht de auto zal moeten verkopen.

Een garage biedt veel meer zekerheid

Indien je besluit de auto te verkopen aan een garage ben je er verzekerd van dat mogelijke argumenten die gebruikt zullen worden om de prijs omlaag te krijgen ook direct zullen worden onderbouwd. Vraag er wel naar en laat zo zien dat je kritisch bent. Mankementen aan de auto waar je niet van op de hoogte was zullen dor een garage tijdens de inspectie zeker wel worden ontdekt. Echter is het voordeel dat ze je het ook direct zullen laten zien, bijvoorbeeld een onderstel dat niet helemaal in orde is en ze de auto op de bok kunnen plaatsen om het ook aan jou te tonen.

Een tweedehandse auto verkopen aan de garage zal je doorgaans wel minder opleveren dan particuliere verkoop, maar staat daartegenover wel dat alles snel en probleemloos afgehandeld zal worden. Ook ben je er dan zeker van dat de redenen aangehaald om de prijs omlaag te krijgen wel valide zijn.

 

 

Voordelen van autoverkoopsites

Er zijn verschillende mogelijkheden om en advertentie te plaatsen om jouw auto te verkopen. Heel populair zijn nu de verschillende Facebook pages waar een ieder geheel gratis zijn advertentie kan plaatsen. Het ligt er echter wel aan of je op zo een manier wel serieuze mensen krijgt die daadwerkelijk belangstelling hebben in de auto. Niet iedereen heeft namelijk de tijd om steeds afspraken te maken met mensen die de auto willen komen bezichtigen of via de telefoon alle informatie willen opvragen.

Autoverkoopsites worden door miljoenen personen bezocht

Omdat de aangeboden auto’s via auto verkoopsites over het algemeen ook beter aan de man worden gebracht (genoeg foto’s, duidelijke technische informatie etc.) kiezen velen ervoor om hun tweedehandsje op zo een site te zoeken. Als verkoper dien je zeker hierop in te spelen en is het bedrag dat je dient te betalen om te adverteren op de site maar een kleine investering om je auto tegen een goede prijs te verkopen.

 

 

Je kunt ook veranderingen in de advertentie aanbrengen

Het is altijd mogelijk om ook veranderingen in de advertentie aan te brengen zoals andere foto’s. Zo zorg je ervoor dat de advertentie steeds aantrekkelijk blijft. Wat ook heel handig is bij een autoverkoopsite is dat ook het aantal bezoekers op jouw advertentie af te lezen is waardoor je zeker ook hiervan gebruik kunt maken de advertentie aan te passen.

Als gekeken wordt naar de voordelen van autoverkoopsites is het dus duidelijk dat het een serieuzer publiek aantrekt en de kans voor verkoop aanmerkelijk verhoogd.