AutoVerkoopSites.com

Overstappen van auto? Switch ook naar een nieuwe autoverzekering

11 april 2020, Blog

Ben je niet tevreden met je huidige autoverzekering? Dan kun je overstappen naar een nieuwe autoverzekering. Van autoverzekering overstappen kan je vaak ook wat geld besparen. Vergelijk je autoverzekeringen met elkaar dan kun je overstappen naar een polis die jij goedkoper vindt. Wanneer kun je overstappen naar een nieuwe autoverzekering? Heb je net een nieuwe auto gekocht? Dan is de premie gebaseerd op de nieuwe auto.

Overstappen naar een goedkope autoverzekering

Veel mensen denken dat goedkope autoverzekeringen minder goede dekkingsvoorwaarden hebben dan dure. Dat is niet helemaal juist. Overstappen betekent niet alleen besparen op je autoverzekering, maar vaak ook een verbetering van je dekking. Vergeet hierbij niet om je oude verzekering af te zeggen, voordat je de nieuwe afsluit.

Wanneer overstappen autoverzekering

Een autoverzekering is een contract dat is aangegaan voor een bepaalde periode. In veel gevallen sluit je het aan voor een of meerdere jaren. Wil je overstappen van autoverzekering? Je kunt de verzekering dan per de contractvervaldatum laten beëindigen. Een autoverzekering moet je schriftelijk laten opzeggen.  Zeg de verzekering nooit op voordat je een nieuwe verzekering afgesloten hebt. Bij verkoop van de auto kun je in de tussentijd overstappen van autoverzekering. Elke autoverzekering kan aan het eind van het betreffende verzekeringsjaar zonder melding van reden worden opgezegd. Je kunt er ook zelf voor kiezen om je autoverzekering op te zeggen en over te stappen naar een andere aanbieder als je je auto verkoopt of een nieuwe auto koopt.

Zodra je verwisselt van auto heb je de mogelijkheid om van verzekering te veranderen. Heb je een voordelige verzekeringsmaatschappij gevonden? Dan kun je bij hen de verzekering veranderen.  Iedere verzekeraar hanteert een andere manier van opzeggen, bij de een is een telefoontje voldoende, de andere wil graag een schriftelijke bevestiging. Als je overstapt naar een andere verzekeraar dan wil de nieuwe verzekeraar je verzekering ook vaak voor je verzorgen. Als je je auto hebt verkocht moet je dit zo snel mogelijk aan je autoverzekering laten weten. Je kunt de verzekering dan naar een andere auto overzetten. Als je de verzekering overzet, neemt de nieuwe auto de plaats in van de verkochte auto. Dat wil zeggen dat alle kortingen op basis van de schadevrije jaren ook voor de nieuwe auto gelden.