AutoVerkoopSites.com

Je auto verkopen voor bitcoin

25 april 2020, Blog

Bitcoin is een digitale munteenheid, dit wordt in de digitale wereld als betaalmiddel gebruikt. Zodra men bitcoins in zijn/haar wallet heeft kan dit gebruikt worden om betalingen te verrichten. Bitcoins worden namelijk op de blockchain opgeslagen voor de eigenaar. De eigenaar krijgt unieke gegevens om gebruik te kunnen maken van de bitcoins. Deze gegevens dienen om aan te tonen dat de bitcoins daadwerkelijk het bezit is van degene die de transactie doet. Door de unieke gegevens in te voeren, krijgt de blockchain het bewijs dat eigenaar juist is. De unieke gegevens dienen namelijk als een ondertekening van elke transactie, dit wordt middels cryptografie herkent door de blockchain als te zijn van die specifieke eigenaar.

Medium om bitcoin te kopen

Bitcoins kopen via ideal, bancontact, SATOS, creditcards en bankoverschrijvingen kan. Het kopen via iDeal kost meestal iets meer dan (± 1%) via een broker, maar je beschikt gelijk over je geld. Er is geen wachttijd aan verbonden, de meeste kopers vinden de gemak en snelheid opwegen tegen de extra kosten. Men kan aangeven hoeveel bitcoin ze willen kopen of hoeveel Euro’s men wil besteden. Het moment dat men klikt voor de betaling staat de aangeboden koers vast en wordt de transactie verwerkt en heeft u uw bitcoins tot uw beschikking. De waarde van bitcoin wordt door vraag en aanbod bepaalt, vandaar dat er niet een vaste koers is waartegen deze verhandeld wordt.

Gebruik bitcoin om een auto te verkopen

Men kan zijn/haar bitcoins gebruiken voor een heleboel doeleinden, je kan het laten omzetten naar cash voor u zelf of je kan betalingen ermee verrichten, en je kan het ook investeren. Er zijn tal van ondernemingen die tegenwoordig bitcoins als betaling accepteren. Dit zijn niet alleen webshops, tal van winkels accepteren tegenwoordig ook gewoon bitcoins en andere cryptocurrency als betaalmiddel. Bij het betalen met bitcoins moet men wel voorzichtig zijn met het invullen van gegevens naar de ontvanger, de transactie is namelijk niet terug te draaien. Indien u te veel heeft overgemaakt, zou u contact moeten opnemen met de ontvanger. Met de hoop dat deze u op goed vertrouwen het verschil aan te veel overgemaakte coins weer terugstuurt.