AutoVerkoopSites.com

Je auto veilig achterlaten op de airport? Dat kan met deze tips!

3 april 2019, Blog

Je gaat op vakantie of zakenreis en de meest voordelige manier om naar de airport te gaan is met de auto? Dan heb je weinig keus en moet je je auto meenemen en achterlaten op de airport. Vele mensen hebben dit niet graag, meestal vanwege hoge parkeertarieven en twijfels over de veiligheid. Aan de parkeertarieven kan je weinig doen, behalve uitkijken naar voordelige opties, maar voor wat betreft veiligheid, kun je behoorlijk wat maatregelen treffen. Hier geven we alvast 5 handige tips mee om je auto veilig op de airport te parkeren.

1. Vertrek nooit gehaast

We zien het echt heel vaak gebeuren dat reizigers gehaast op reis gaan omdat ze bijvoorbeeld laat zijn voor de incheck. Hierdoor wordt er weinig aandacht besteed aan dingen als veilig en goed parkeren. Het kan zelfs voorkomen dat je in je haast vergeet alle portieren of ramen op slot te doen en dat is vragen naar problemen. Zorg er daarom voor dat je tenminste 2 3 uren voor vertrek al op de luchthaven bent, zodat er ruim voldoende tijd is voor parkeren. Ga vooraf ook na welke regels er allemaal gelden wat betreft parkeren en hoe je op de parking komt. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je op je gemak kan vertrekken.

2. Laat geen waardevolle spullen achter

Waardevolle spullen in de auto en in het zicht van anderen achterlaten, is vragen naar dieven! Dit geldt eigenlijk overal, op alle parkeerplekken. Maar het is nog belangrijker op een luchthaven omdat er daar de hele dag en nacht mensen rondlopen, waarvan je niet weet of er daar dieven tussen zitten. Neem dat risico dus niet en check van tevoren of je alles uit de auto hebt gehaald. Een andere tip in deze is ook om geen reservesleutel in de auto achter te laten. Je zou denken dat dit handig is bij verlies, maar hiermee geef je eventuele dieven nog meer kans op slagen.

3. Parkeer op goed verlichtte plekken

Dit is natuurlijk afhankelijk van waar je precies parkeert en of het gaat om overdekte of onoverdekte plekken. Maar als het even kan, raden we toch aan om uit te kijken naar plekken die goed verlicht zijn, het liefst pal onder een lantaarnpaal bijvoorbeeld. Dieven zijn minder geneigd om op deze plekken iets uit te proberen, omdat er dan meer kans is dat ze door iemand gezien worden.

4. Investeer in anti diefstal systemen

Ga je heel vaak op reis en is het voordeliger om met je eigen auto naar de airport te gaan en deze daar achter te laten? Dan is het misschien beter om te investeren in een goed alarmsysteem. Ook zijn er bepaalde middelen om je stuur of benzinetank af te sluiten, zodat niemand met de auto weg kan rijden.

5. Ga voor beveiligde airports

Wil je je auto echt veilig achterlaten dan is het natuurlijk ideaal als de airportparking beveiligd is met camera of andere surveillance. Als je de optie hebt om je airport zelf te kiezen, kijk dan uit naar deze veiligheidsmaatregelen.

Wil je weten wat de airports in en rondom Nederland allemaal te bieden hebben op het gebied van airportparking en hoe het zit met de veiligheid? Ga dan naar Airportparkerenvergelijken.nl voor een compleet overzicht.