AutoVerkoopSites.com

Hoe verkoop je een schadeauto snel?

15 april 2019, Geen categorie

Grote schade aan een auto, daar zit niemand op te wachten, maar wanneer het nu eenmaal gebeurd is, kan je er ook weinig aan doen. Vaak zien we deze auto’s dan afgedekt staan op iemands erf, in de meeste gevallen omdat de persoon niet weet wat te doen ermee. Dit hoeft eigenlijk niet, omdat er best wat opties zijn voor een schadeauto. De meest voor de hand liggende is verkopen en dat kan ook redelijk snel gebeuren, vooral als je de volgende tips gebruikt.

1. Verzamel alle informatie en documenten

Voordat je echt opzoek kan gaan naar potentiele kopers voor je schadeauto, is het belangrijk eerst alle documenten te verzamelen. Zo heb je een beeld van alles betreffende de auto: schade, verzekering en keuring, enz. Deze papieren zijn ook nodig bij de overschrijving. Je schadeauto staat namelijk nog steeds op jouw naam en moet net als bij een normale verkoop worden overgedragen.

2. Overweeg reparaties

Dit zal je misschien vreemd in de oren klinken, maar het toch een aanrader om ook bij schadeauto’s te kijken of er nog kleine reparaties gepleegd kunnen worden en wat dat zal kosten. Zorg er ook voor dat je de auto wast en netjes aan een koper presenteert. Deze dingen worden vaak onderschat, maar zorgen er uiteindelijk voor dat iemand veel meer bereid is te betalen voor je schadeauto, vooral als zo een auto nog rijbaar is. Als je dan nog niet weet waar je in de buurt terecht kan voor autoreparaties, kijk dan op Autoschadeherstel.net.

3. Bereken een geschatte waarde

Ook al heb je hier te maken met een schadeauto, toch is het goed om vooraf na te gaan wat je voor de auto kan vragen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door te kijken welke onderdelen nog goed zijn, wat allemaal nog bruikbaar is en welke waarde deze onderdelen in totaal hebben. Hiermee heb je niet alleen een beeld van de waarde van de auto, maar sta je ook sterker bij een eventuele onderhandeling met een koper.

4. Wees eerlijk!

Een laatste belangrijke tip is dat je vooral eerlijk moet zijn naar geinteresseerde kopers toe. Het heeft deze dagen weinig zin om te liegen over bepaalde mankementen, met een kentekencheck komt iemand al snel achter alle mogelijke mankementen aan de auto. En dat maakt je nogal onbetrouwbaar voor de koper, dus minder kans dat de auto verkocht wordt. Wanneer je eerlijk aangeeft wat er aan de auto scheelt, kom je veel beter over en kunnen de onderhandelingen ook wat minder stressend verlopen.

Laat je schadeauto dus niet wegroesten, doe het van de hand. Met onze tips doe je dat ook nog voordelig en snel.