AutoVerkoopSites.com

Heel Europa door met een iconische elektrische auto

11 november 2020, Geen categorie

Voor wie al tijden heel graag elektrisch wil rijden, maar daar vanaf zag omdat het bereik te klein was en elektrische auto’s nog duur zijn, is er een oplossing. Een betaalbare elektrische auto met een actieradius van meer dan 300 kilometer, die in iets meer dan een half uur voor 80 procent oplaadt. Zo rijd je op een dag meer dan 800 kilometer. 

Van Maastricht naar Praag in een dag

Dankzij zo’n ruime actieradius rijd je met een volle batterij al van Groningen naar Antwerpen zonder bijladen. Of met met een lunchpauze en koffiepauze tussendoor van Utrecht naar Berlijn, van Amsterdam naar Zürich, van Groningen naar Londen of van Maastricht naar Praag.

Dan zijn stedentrips ineens goedkoper met de auto dan met de voordeligste vliegmaatschappij. En een heel stuk minder belastend voor het milieu natuurlijk.

Elektrische Fiat 500e

Eind december komt de volledig elektrische Fiat 500e uit. Die met z’n actieradius van 320 km bijna 100 km meer rijdt op een volle batterij dan de 2 grootste concurrenten, de Honda E en de Mini Electric. 

Retro én vernieuwend

In deze stadsauto vloeit het retro design van de eerste Fiat 500 uit 1957 samen met de allernieuwste techniek van vandaag.

Ken je bijvoorbeeld nog de karakteristieke suicide doors van de eerste Fiat 500 modellen die meer dan 60 jaar geleden op de markt kwamen? Die zitten ook in het speciale 3+1 model van de 500e serie verwerkt als extra portiertje aan de passagierskant. Zo stap je makkelijker achterin en plaats je eenvoudig kinderen of bagage op de achterbank.

Nieuwste technische snufjes

De nieuwe Fiat is ook zeker niet vies van de nieuwste technische snufjes. Het is de eerste auto in zijn klasse waarin je autonoom kan rijden volgens niveau 2. 

Voetgangers en fietsers worden daardoor nauwkeurig waargenomen met een 360° Drone View. En optrekken, afremmen, de juiste koers en snelheid aanhouden en verkeersborden lezen gaan volledig automatisch.

3 verschillende rijstijlen

Duurzaam, veilig, comfortabel én retro design, wat wil je nog meer? Nou, bijvoorbeeld een keuze in rijstijl. De 500e geeft je 3 keuzes. Met de normal mode rijdt hij als een auto met een brandstofmotor. De range mode geeft je een one-pedal-drive ervaring, waarmee de auto afremt als je je voet van het pedaal haalt. En voor de meest duurzame rijstijl gebruik je de sherpa mode.

Als eerste rijden? 

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten, want deze nieuwe Fiat is al verkrijgbaar vanaf ‚¬24.900,-. Benieuwd naar hoe deze auto rijdt? Maak dan direct een afspraak bij Autowinkel om hem uit te komen proberen.