AutoVerkoopSites.com

Ervaar de gemakken van een supercharger laadpaal

27 juli 2023, Blog

Het rijden in elektrische voertuigen wordt steeds belangrijker. De duurzaamheid die hiermee gepaard gaat, is ook een reden waarom mensen een nieuwe auto voor de deur hebben staan. Met een elektrisch voertuig komt ook weer een ander probleem om de hoek kijken: je moet ervoor zorgen dat jouw accu altijd vol is. Hiervoor kan je een supercharger aanschaffen. Deze laadoplossing kan een groot aantal voordelen opleveren en zorgt ervoor dat jouw accu jou helpt bij het maken van alle benodigde ritten. Maar wat moet je hier allemaal over weten? Na het lezen van onderstaande informatie heb je snel zelf deze laadoplossing in handen.

Wat is een Supercharger laadpaal?

Een supercharger laadpaal is een krachtige laadpaal, die speciaal ontworpen is voor mensen met een elektrische auto. Vooral voor Tesla is het een model waar veel voordelen aan te behalen zijn. De laadpaal maakt gebruik van een hoger vermogen en geavanceerde technologieën. Deze zorgen ervoor dat de accu sneller opgeladen is dan bij andere laadpalen in de omgeving. Je vindt de laadpalen langs een groot aantal snelwegen en ook in stedelijke gebieden zijn er voldoende oplossingen beschikbaar. Deze maken het mogelijk om ook de lange afstanden met de elektrische auto af te kunnen leggen.

Werking van een supercharger laadpaal

Supercharger laadpalen maken gebruik van gelijkstroom technologie (DC) in plaats van wisselstroom (AC), waardoor het opladen veel sneller verloopt. Ze leveren een vermogen tot wel 250 kilowatt aan een Tesla-voertuig. Hierdoor is de batterij in korte tijd opgeladen. Dit is aanzienlijk sneller dan de meeste andere openbare laadpunten die vaak beperkt zijn tot een vermogen van 50 kW. De laadpalen zijn ook voorzien van een koelsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de boerderijen van jouw voertuig op de beste temperatuur blijft tijdens het opladen. Dit maakt het ook nog eens veel veiliger om op te laden. En er zit ook meer efficiëntie in.

supercharger laadpaal

Voordelen van Supercharger laadpalen

Het gebruik van Supercharger laadpalen biedt verschillende voordelen voor eigenaren van een elektrische auto. Denk als eerste aan de snellere laadsnelheid. Deze laadsnelheid zorgt ervoor dat je jouw voertuig binnen enkele minuten opgeladen kan hebben. Je hoeft dus geen uren meer te wachten tot de accu vol is! Dit maakt lange afstandsreizen in een elektrisch voertuig haalbaar en vermindert de angst voor een lege batterij. Daarnaast worden supercharger laadpalen geïnstalleerd op strategische locaties, zoals snelwegstations en drukke stedelijke gebieden. Je hebt dus overal waar je maar wilt toegang tot de laadpalen. Steeds meer mensen willen hierdoor elektrisch rijden.

Bijdrage aan duurzame mobiliteit

Supercharger laadpalen spelen een belangrijke rol in de transitie naar duurzame mobiliteit. Door het opladen van elektrische voertuigen snel, gemakkelijk en betrouwbaar te maken, stimuleren ze de acceptatie van elektrisch rijden en verminderen ze de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Nog lang niet iedereen rijdt immers elektrisch, mede door de laadsnelheid die je normaal gesproken hebt. En het goede nieuws: de laadpalen maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en windenergie. De uitstoot van CO2 vermindert dus ook nog eens.