AutoVerkoopSites.com

Een nieuwe auto kopen in 2019? 4 tips

14 februari 2019, Geen categorie

Sta je op het punt een nieuwe auto te kopen? Dan zijn er natuurlijk best een aantal zaken waar je goed over na moet denken. Want wat voor auto wil je, hoe zit het met de technologische ontwikkelingen, wat is de beste keuze en waar moet je op letten? Met deze tips weet je precies waar je op moet letten wanneer je een auto wilt kopen.

Auto kopen tips

  1. Belastingen en verzekeringen

Heb je een auto op het oog? Ga dan eerst de autoverzekering vergelijken. Hoe geweldig de auto ook is, het zou zomaar eens kunnen zijn dat je bakken geld aan belasting en verzekering kwijt bent. Kijk dus eerst even op online vergelijkingssites zoals Geld.nl om even te checken of deze droomauto geen nachtmerrie blijkt te zijn.

  1. Binnen of buiten Nederland kopen?

Je kunt je nieuwe auto natuurlijk ook in het buitenland aanschaffen, maar doe vooraf wel even voldoende onderzoek. Zo bieden landen als Duitsland bijvoorbeeld veel mogelijkheden wanneer het gaat om luxe en comfort, en kun je hier ook belastingtechnisch nog je voordeel uithalen. De Nederlandse auto’s zijn in vergelijking vaak een stuk duurder dan de auto’s in het buitenland. Wel hangen de voordelen en nadelen aan het aanschaffen van een auto in het buitenland natuurlijk af van allerlei verschillende factoren, en moet je jezelf hier vooraf goed over laten informeren.

  1. Diesel, elektrisch of hybride?

Waar je jaren geleden nog maar weinig keuze had, heb je nu ineens keuze uit allerlei verschillende motoren. Hoewel de dieselauto’s eerst ontzettend populair waren, worden nu de elektrische en hybride modellen steeds vaker aangeschaft. Maar welke auto past nu het beste bij jou? Zo is een diesel bij uitstek geschikt om zuinig lange afstanden te rijden, en leveren een elektrische of hybride auto je belastingtechnisch allerlei voordelen af. Kijk vooral even naar de afstanden die je het meeste rijdt, en baseer hier je keuze op. Een diesel is bijvoorbeeld minder geschikt voor korte ritten in de binnenstad, terwijl een elektrische auto weer minder geschikt is voor lange ritten.

  1. Probeer te onderhandelen

Hoewel je normaal alleen onderhandelt bij de aanschaf van een occasion, kun je ook bij de aanschaf van een nieuwe auto onderhandelen. En gezien de nieuwe auto’s in 2019 nogal prijzig zijn, kan dit zeker de moeite waard zijn. Je kunt afdingen op de prijs, maar ook overstappen op de extra accessoires. Zo kan de aanschaf van een nieuwe auto je het voordeel van vele goedkope of zelfs gratis accessoires opleveren.