
Tips voor reizen op zwarte zaterdag 2023
| Blog
Zwarte zaterdag 2023 is voor veel automobilisten een dag waar ze tegenop zien. Op die dag wordt namelijk de meeste […]
100% betrouwbare en onafhankelijke testinformatie
11 december 2018, Blog
We zien het tegenwoordig steeds meer: mensen die in het buitenland een auto kopen. Men kan steeds meer informatie vinden op internet omtrent dit onderwerp. Misschien wil je bijvoorbeeld een auto kopen in Duitsland; inmiddels vind je tientallen informatieve websites en artikelen hierover. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen en nadelen van het kopen van een auto in het buitenland. Wat moet je bijvoorbeeld echt weten en waar moet je rekening mee houden? Regel nummer 1: verdiep je in de desbetreffende taal om óók de kleine lettertjes van je contract te begrijpen.
Het is namelijk van groot belang dat je precies weet wat de voorwaarden zijn van het kopen van een auto in het buitenland. Zorg er daarom altijd voor dat je de taal onder de knie hebt of dat je het contract of de voorwaarden laat vertalen door een professioneel vertaalbureau zoals Fairlingo. De experts van Fairlingo vertalen iedere zin tot in detail voor je zodat je exact weet waar je aan toe bent bij het kopen van je auto. Natuurlijk zijn er nog allerlei andere punten waar je op moet letten bij het een dergelijke grote koop in het buitenland. Bekijk van tevoren altijd of de auto waar je voor wilt gaan het bezoeken waard is. Het is namelijk wel zo fijn om even de auto te bekijken voordat je tot koop over gaat. Ook moet je jezelf wat vragen stellen. Koop je de auto bij een particulier of bij een bedrijf? Hoe oud is de auto al? Is er nog ruimte om te onderhandelen? Ook vóór je koop is het handig om het contact soepel te laten verlopen; in dat geval kun je ook Fairlingo inschakelen bij het vertalen van mails et cetera naar de juiste spelling in de juiste taal. Een goed begin is wat dat betreft het halve werk.
Er zijn meerdere redenen én voordelen waarom je voor een auto uit het buitenland kunt gaan. Het grootste voordeel is voor de kenners al gauw duidelijk: een auto koop je in het buitenland over het algemeen voor veel minder geld. Dit geldt voor zowel nieuwe als tweedehands auto’s. Neem bijvoorbeeld Duitsland: het is niet voor niets zo dat veel mensen daar in auto’s rijden van grote merken met de meest luxe toepassingen. Het aanbod is in veel landen ook nog eens een stuk groter waardoor er meer concurrentie is en bedrijven met prijzen gaan stunten. Grappig feitje: Nederlanders kopen steeds vaker tweedehands auto’s uit het buitenland. Waarom? Heel simpel: juist door het grote aanbod auto’s zijn in landen als België, Duitsland en Frankrijk veel meer andere modellen te vinden die je in Nederland niet kunt vinden. Tel daarbij op dat de autoprijzen in Nederland eigenlijk altijd kunstmatig hoog worden gehouden en je hebt een hele mooie deal wanneer je een auto in het buitenland scoort.
Ook komt er bij het importeren van een auto naar Nederland de nodige administratie kijken, iets wat velen als een nadeel zouden kunnen beschouwen. Een ander nadeel van een auto kopen in het buitenland is dat je niet altijd de historie van de auto kunt natrekken en dus op goed vertrouwen een auto moet aanschaffen. Ook moet je rekening houden met de administratieve afhandeling. Let erop dat dit lang niet in alle landen even gemakkelijk en snel gaat, waardoor je niet direct van je nieuwe auto kunt genieten. Er zijn verschillende aanbieders die je kunnen helpen met deze administratie en die er zelfs voor kunnen zorgen dat de auto binnen no time mét Nederlands kenteken voor je deur staat, maar daar moet je behoorlijk wat voor betalen. Een ander nadeel van een auto kopen in het buitenland is dan ook dat je een manier moet verzinnen om de auto in Nederland te krijgen. Je mag namelijk als Nederlander niet met een buitenlands kenteken in Nederland rijden, behalve wanneer je een vrijstelling hebt aangevraagd. Deze vrijstelling is geldig voor het kortstondig gebruik van de auto met het buitenlandse nummerbord in Nederland en kun je aanvragen bij de Belastingdienst. Tot slot moet je altijd eerst goed contact hebben met de verkoper voordat je naar het land van bestemming reist om de auto te bekijken en eventueel te kopen. Wie weet komt de auto niet overeen met wat er wordt aangeboden; check daarom altijd of er meerdere aanbieders in de buurt zijn waar je diezelfde dag nog even kunt kijken naar auto’s die je eventueel wilt kopen.